Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 Μάη. Τι θα κάνει το ΕΠΑΜ;

Οριστικοποιήθηκε σήμερα η ημερομηνία των εκλογών: 6 Μάη (αν και δεν κρατήθηκε το όριο των 30 ημερών που πρέπει να μεσολαβούν από την ανακοίνωση μέχρι την ημερομηνία των εκλογών. Βέβαια, εδώ έχουμε συνηθίσει άλλες κι άλλες καταστρατηγήσεις, εδώ θα κολλήσουμε;)

Το ΕΠΑΜ, με βάση ψήφισμα του 1ου Συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αποφάσισε να κατέβει στις ερχόμενες εκλογές, με όσο το δυνατό ευρύτερες συμμαχίες. Δυστυχώς,
αν και το ΕΠΑΜ προσπάθησε σε πανελλαδικό επίπεδο να βοηθήσει στη δημιουργία ενός μοναδικού, νέου, ενιαίου αντιμνημονιακού σχήματος που θα μπορούσε να ενώσει και να εκφράσει πολλές δυνάμεις, οι βασικές δυνάμεις της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αποφάσισαν πως θέλουν να κατέβουν μόνες τους, αδιαφορώντας για το γεγονός πως με αυτό τον τρόπο, βοηθιέται η συνέχιση και νομιμοποίηση της τρέχουσας αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και του Παπαδήμου.

Αν δημιουργούνταν ένα τέτοιο σχήμα, θα είχε δυναμική πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των δυνάμεων που θα το στήριζαν, θα μπορούσε να είναι πρώτος συνδυασμός πανελλαδικά, ακόμα και να έπαιρνε τις 50 έδρες του πρώτου κόμματος. Δυστυχώς όμως, η ιστορική αυτή ευκαιρία χάθηκε (τουλάχιστον για αυτές τις εκλογές).

Οσον αφορά την Πρέβεζα, θα υπάρχει ψηφοδέλτιο, του οποίου το όνομα και οι υποψήφιοι  θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου