Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Ε.Πα.Μ. για τις κινητοποιήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπροστά στη Πανελλήνια Κινητοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων τη προσεχή Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012, η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ. επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το τρικομματικό «κυβερνητικό» εξάμβλωμα, πειθήνιο εκτελεστικό όργανο των κατακτητών, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους  δώσει διαπιστευτήρια υποτέλειας. Οι «κυβερνώντες» ορθώνουν  το κακομοίρικο μπόι τους μπροστά στον κρατικό μηχανισμό, που οι ίδιοι εξέθρεψαν δεκαετίες ολόκληρες, και απειλούν με εξανδραποδισμό και καταδίκη σε πείνα δεκάδες χιλιάδες  εργαζομένων.

Εφευρίσκουν διάφορα  τερτίπια δικαιολόγησης  της ωμότητας των απολύσεων, ενώ την ίδια στιγμή, χωρίς κανένα δισταγμό, διασύρουν και προσβάλλουν, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, δικαίους και αδίκους  για να στεριώσουν την αποδοχή αυτών των απολύσεων από την κοινή γνώμη. Είναι σαφές πια σ` αυτό τον τόπο ότι οι θύτες έγιναν κριτές των θυμάτων τους.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι ίδιοι έχτισαν ένα δημόσιο μηχανισμό εκλογικής κομματικής πελατείας, έρχονται τώρα να σαρώσουν οτιδήποτε στοιχειοθετεί δημόσιο τομέα, όσο απαραίτητο κι αν είναι για το δημόσιο συμφέρον. Στο όνομα της εξυγίανσης του δημόσιου τομέα αποδιαρθρώνουν ολόκληρο τον δημόσιο τομέα ώστε να καταντήσουμε ένα κράτος σε πλήρη αποδιοργάνωση, έτοιμο να παραδοθεί αμαχητί στον κάθε εισβολέα, στον κάθε κατακτητή. Και δεν είναι μόνον αυτό. Ευελπιστούν ότι ένας διαλυμένος δημόσιος τομέας δεν θα μπορέσει να συλλέξει τα πειστήρια των εγκλημάτων τους και της προδοτικής τους πολιτικής. Ευελπιστούν ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο. Κάνουν τεράστιο λάθος.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να καταλάβουν, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ότι κανένας τους δεν είναι πια ασφαλής μέσα στον τυφώνα που σαρώνει τη χώρα μας. Μοναδικός δρόμος σωτηρίας για όλους είναι η συμπαράταξη με κάθε πατριώτη, είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα, και ο κοινός αγώνας ώστε όλες οι υπηρεσίες να περάσουν στα χέρια του φυσικού ιδιοκτήτη τους: του ελληνικού λαού!

Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν μόνιμοι και συμβασιούχοι, παλιοί και νέοι, αριστεροί και δεξιοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί. Οι πάντες είναι αναλώσιμοι στα σαγόνια των κατακτητών και των οργάνων τους, που θέλουν ένα αποδιοργανωμένο και ετοιμόρροπο δημόσιο τομέα έτοιμο για  παράδοση και υποταγή.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν στα χέρια τους το τεραστίων δυνατοτήτων όπλο που λέγεται κατάληψη των υπηρεσιών, και διοίκησης και επαναλειτουργίας τους από τους ίδιους τους υπαλλήλους, σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Όσο πιο πολύ θα απλώνεται η χρήση αυτού του όπλου τόσο περισσότερο άτρωτο θα γίνεται το κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων, και τόσο πιο αδύναμοι οι κατακτητές και οι υποτακτικοί τους της τρικομματικής.

Την ίδια στιγμή η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει σημαντική συμβολή στο στόχο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ διαρκείας που θα ξεριζώσει από τον τόπο μας τη σύγχρονη «ακρίδα» των ντόπιων και ξένων κατακτητών.

Καλούμε όλους τους δημόσιους υπάλληλους, όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να αφήσουν τις «τουφεκιές» στον αέρα, να αφουγκραστούν τις πραγματικές ανάγκες των καιρών, να ανατρέψουν τις δωσίλογες ηγεσίες στα συνδικάτα και να προχωρήσουν μαζί με όλο το Λαό στη γενικευμένη αντεπίθεση απέναντι στις δυνάμεις του καθεστώτος, με τη διοργάνωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Διαρκείας με καταλήψεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε Υπουργείο.

Αθήνα 16 Δεκέμβρη 2012
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου