Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

25 Μάρτη 2012 στην Πρέβεζα: Ο λαός τιμά την επανάσταση και τα παιδιά του!


Και στην Πρέβεζα όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας του 2012 και των μνημονίων, τιμήθηκε από το λαό η επέτειος της επανάστασης του 1821 και η παρέλαση των μαθητών.
Από την αρχή, συγκεντρωμένοι διαδηλωτές από τα πρωτοβάθμια σωματεία, και τη λαϊκή συνέλευση της Πρέβεζας, έδειχναν τις προθέσεις τους να επιβάλλουν την μαχητική τους παρουσία και να μην αφήσουν να περάσει η τρομοκρατία που θέλησε να επιβάλλει η κυβέρνηση. Μαζί ήταν και ομάδα διεθνών ακτιβιστών της "Πορείας στην Αθήνα".


 πηγή atpreveza (you tube)
Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να πάρουν θέσεις απέναντι από τους επίσημους, οι οποίοι όμως "έλαμψαν δια της απουσίας τους" καθώς κανένας εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης, ή βουλευτής,  δεν τόλμησε να παρευρεθεί. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν, εν μέσω αψιμαχιών, και κατόπιν έντονης εισαγγελικής παρέμβασης τελικά οι διαδηλωτές απωθήθηκαν στο πλάι του πάρκινγκ.
Στο τέλος της παρέλασης, πάλι επιχειρήθηκε από τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν σε διαδήλωση καταγγελίας της κατάπτυστης και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει το μαύρο μέτωπο και η ΕΕ στη χώρα  μας, και εκεί είχαμε ακόμα πιο δυναμική αντίδραση των δυνάμεων καταστολής. Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στη πίεση του κόσμου, υποχώρησαν και επέτρεψαν να γίνει η πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε στην παραλία.

Χαρακτηριστική ήταν η στάση των μαθητών που σε καμία περίπτωση δεν έστριψαν το κεφάλι για να τιμήσουν τους επίσημους, παρά το... αναψοκοκκίνισμα ορισμένων από τους τελευταίους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου