Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τι είναι το "σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας" που υπογράψατε κύριοι της συγκυβέρνησης;

Τη Παρασκευή 2 Μάρτη 2012, υπογράφτηκε από τη χώρα μας, το "Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας", που όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επιβάλλει  ακόμα αυστηρότερη "δημοσιονομική πειθαρχία" στην ευρωζώνη. Το σύμφωνο αυτό το υπέγραψαν συνολικά 25 χώρες με εξαίρεση τη Βρετανία και τη Τσεχία. Όπως σημειώνεται ακόμα στην αναφορά του Reuters, οι χώρες της ευρωζώνης που υπέγραψαν το σύμφωνο, είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν τον "χρυσό κανόνα" ώστε να εκτελούν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να κατοχυρώσουν τον κανόνα αυτό στο Σύνταγμά τους ή σε ισοδύναμους νόμους. Στο σύμφωνο αυτό προβλέπονται "διορθωτικοί μηχανισμοί" στην περίπτωση που κάποια χώρα αθετήσει τις υποχρεώσεις της....Δηλαδή πρόστιμα!
Τι νέα μέτρα άραγε θα φέρει στο μέλλον αυτό το σύμφωνο; Αναλάβατε πρόσθετες υποχρεώσεις κύριοι της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, υπογράψατε στο όνομα του ελληνικού λαού, χωρίς να μπείτε στον κόπο να κάνετε την παραμικρή ενημέρωση, την  ίδια στιγμή που πληρώνουμε τις "διαφημίσεις" σας στην τηλεόραση για το καλό που θα μας κάνουν τα γεννόσημα φάρμακα! Υπολογίσατε καθόλου τις επιπτώσεις του συμφώνου στο άγριο τσάκισμα του λαού; Πώς μια "κυβέρνηση ειδικού σκοπού" κε Σαμαρά, υπογράφει τέτοια σύμφωνα; 
Για άλλη μια φορά, τα παπαγαλάκια είναι έτοιμα να μας πουν: ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!
Είστε σίγουροι ότι είναι έτσι; Για να δούμε...Για πέστε μας για την Ιρλανδία!



Είναι απλό, στην περίπτωση που μια χώρα αρνηθεί το σύμφωνο, τότε δεν θα μπορεί να υπαχθεί στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) στον οποίο ετοιμάζονται να μας εντάξουν το καλοκαίρι αφού θα χρειαστούμε νέα "σωτηρία", όπως προαναγγέλλουν!
Τι είναι αυτός ο μηχανισμός ESM; Γιατί δεν μας λένε κουβέντα; Τι επιπτώσεις θα έχει;
Μη περιμένετε κουβέντα από τα ΜΜΕ, αυτά έχουν άλλη ασχολία:πώς να μας κοιμίσουν....
Θα επανέλθουμε....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου