Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ποιους φοβίζει η ενότητα του λαού;



Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι.
Μετά τη ψήφιση και του νέου μνημονίου από τους 199, χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό, και χωρίς την παραμικρή "διαβούλευση",τα καθήκοντά μας αλλάζουν.
Απαιτείται σήμερα "μια ευρύτατη συμπαράταξη δυνάμεων, με κύριο σκοπό την ακύρωση όλων των συμφωνιών και δεσμεύσεων που αναλαμβάνει ερήμην του ελληνικού λαού η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου και το πολιτικό σύστημα της συγκυβέρνησης", όπως επισημαίνει  η ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ για τις τρέχουσες συμφωνίες.
Με την ίδια ανακοίνωση: Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τις δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και το σύνολο των δυνάμεων που αντιτάχθηκαν στις συμφωνίες, να συναισθανθούν τις ιστορικές ευθύνες τους έναντι του ελληνικού λαού και της χώρας. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια για ιδεοληψίες και προσχήματα διαφορετικότητας. Όποιος δεν τοποθετείται σήμερα ξεκάθαρα ενάντια στο σύνολο του πλαισίου συμφωνιών του Eurogroup, ή αρνείται την κοινή δράση στη βάση αυτή, είτε δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, είτε υπηρετεί ξένες προς τον λαό σκοπιμότητες.
Δυστυχώς, παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες τόσο στην Πρέβεζα, όσο και γενικότερα σοβαρές αρνητικές ενδείξεις. Οι ενδείξεις αυτές προέρχονται από το χώρο του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ:
  • έχουμε "πολεμική" που δημοσιεύτηκε στο  μπλογκ sardelas.blogspot.com  που αναπαράγει το άρθρο - λασπολογία του Ριζοσπάστη για τον Δημήτρη Καζάκη, που απαντήθηκε από τον ίδιο: dimitriskazakis.blogspot.com.  
  • έχουμε "κριτική" στο Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα,  όπου το ζουμί της όλης υπόθεσης είναι ότι το μέτωπο προωθεί "μια ενότητα χωρίς αρχές ετοιμοθάνατης από τη γέννησή της που ο μόνος λόγος περιφοράς της στον πολιτικό αυλόγυρο είναι να εμποδίσει τις κινούμενες, κάτω από το βάρος της κρίσης, μάζες να έρθουν σε επαφή με την μόνη ανατρεπτική, ριζοσπαστική δύναμη στο μαζικό κίνημα, το ΠΑΜΕ." Όλο το κείμενο  εδώ. Μάλιστα η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τα συνδικάτα στην Πρέβεζα με διοργάνωση της ΕΛΜΕ,  και σκοπό ενημέρωση για το χρέος και τη δανειακή σύμβαση κατηγορήθηκε ως "αποπρασανατολιστική". (Φαίνεται ότι ο λαός δεν πρέπει να διατυπώνει γνώμες πέρα από αυτές των ΜΜΕ ... και του ΠΑΜΕ!)
  • αλλά έχουμε και την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα με το λεγόμενο "κίνημα της πατάτας", που εμείς το αντιλαμβανόμαστε σαν μια προσπάθεια αυτοοργάνωσης του λαού μας, που σε καμία περίπτωση δεν είναι προς το όφελος των μεσαζόντων... φυσικά δεν ξεκίνησαν στα σοβιέτ στους αγρούς, αλλά έλεος... Την ανακοίνωση μπορείτε να την διαβάσετε:  εδώ


Δεν μας χαροποιούν καθόλου όλες αυτές οι ενδείξεις: Εμάς όλα αυτά μας λένε, ότι ορισμένοι, έχουν επιλέξει με κάθε τρόπο, να αποτρέψουν την δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος που θα αμφισβητήσει το πολιτικό καθεστώς και θα σταματήσει εδώ και τώρα την εφαρμογή όλων των συμφωνιών του μαύρου μετώπου με τους δανειστές της χώρας! 
Οι ευθύνες ΌΛΩΝ ΜΑΣ σήμερα απέναντι στο λαό και τη χώρα είναι σημαντικές!
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας ψάχνει απεγνωσμένα μια διέξοδο!
Ας προσέξουν όσοι ξεκόψουν από το λαϊκό ποτάμι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου