Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η κατάρρευση του "ευρωπαϊκού ονείρου"....

Τα ιδεολογήματα, δεν έχουν καμία τύχη παρά την κατάρρευση, όταν μιλάμε με όρους πραγματικότητας.
Δυστυχώς, πολλοί από εμάς, έπαψαν να ζουν στην πραγματικότητα, αλλά "ζουν" στη "πραγματικότητα" που σερβίρεται από τα ΜΜΕ, αλλά και κάθε τι σκουριασμένο ,οπισθοδρομικό και εθελόδουλο!
Το "ευρωπαϊκό μας ταξίδι" ξεκίνησε από τον "εθνάρχη" Κ. Καραμανλή στη δεκαετία του ΄60, και αποτέλεσε τη ταφόπλακα της μάχης της χώρας μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο να μπει σε τροχιά ανάπτυξης...
Ανανεώθηκε το "ευρωπαϊκό μας ραντεβού", μετά τη πτώση της χούντας των συνταγματαρχών, και προβλήθηκε σαν το "λιμάνι", το απάνεμο "αγκυροβόλι" από τις ταραγμένες εποχές της παρέμβασης του στρατού και την πολιτική αστάθεια...
Με την επικράτηση του παπανδρεϊσμού από το 1981 και μετά, η "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" που πήρε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων, έγινε το "ευρωπαϊκό μας όνειρο" στην ....ευημερία.
Δυστυχώς οι "φιλοδοξίες" της ολιγαρχίας να μας βάλει σε ένα μέλλον οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης,μετά την ένταξή μας στην ευρωζώνη, διαψεύστηκαν με τον πιο παταγώδη και εκκωφαντικό τρόπο: 

  • σε 10 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της πείνας,
  • στα ίδια 10 αυτά χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την χειρότερη χρεοκοπία στην ιστορία της χώρας, 
  • ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν σφυρηλατηθεί τόσα δεσμά, όσες είναι οι "συμφωνίες" που έχουμε υπογράψει σήμερα με την ΕΕ και τους δανειστές-τοκογλύφους,
  • ποτέ στο παρελθόν η οικονομία της χώρας δεν είχε μπει σε τέτοια υφεσιακή τροχιά, όπως αυτή που μας επιβάλλουν τα ποικιλώνυμα (και χωρίς τέλος) μνημόνια,
  • ποτέ στο παρελθόν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μετά το 1821, δεν είχε παραδοθεί το ταμείο του κράτους σε ξένους, "ολοκληρωτικά και αμετάκλητα",
  • ακόμα και στις πιο μαύρες μέρες που πέρασε ο τόπος μεταπολεμικά, με τις εκτελέσεις και την αμερικανοκρατία, δεν είχε απολέσει τόσο ολοκληρωτικά την εθνική του κυριαρχία,
  • και τέλος ποτέ στο παρελθόν δεν είχε λοιδωρηθεί και κατασυκοφαντηθεί, κάθε τι το ελληνικό από τα αφεντικά της γερμανογαλλικής ληστοσυμμορίας και τα ντόπια τσιράκια τους. Ενώ την ίδια στιγμή έχει αποστερηθεί από κάθε προστασία που του παρέχει το διεθνές δίκαιο! Και για να ολοκληρώσουν το έργο τους, μας δηλώνουν ότι είμαστε καθυστερημένοι που πιστεύουμε σε διεθνή και "εθνικά" δίκαια, ενώ θα πρέπει να πιστεύουμε στην "Ευρώπη της δικτατορίας των τραπεζών"!
Και φτάνουμε στο "κερασάκι στη τούρτα": Στοχευμένα δημοσιεύματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο καιρό, όπου το συμπέρασμα τους είναι ένα: επίκειται στέρηση των δημοκρατικών ελευθεριών του ελληνικού λαού, για να προωθηθεί η πολιτική των δανειστών στη χώρα μας... Τα δημοσιεύματα αυτά, ποικίλλουν και είναι για κάθε γούστο: Από το Γάλλο τέως πρωθυπουργό "σοσιαλιστή" κ.Μισέλ Ροκάρ, μέχρι την ισπανική εφημερίδα El Pais. Ενώ το αμερικάνικο ιστολόγιο Στράτφορ,(ναι αυτό με την σκοτεινή ιστορία με τα Wilkyleaks) έχει την πιο "ολοκληρωμένη" τοποθέτηση: Η κρίση στην Ελλάδα από οικονομική γίνεται πολιτική. Στην ανάλυση αυτή αναφέρεται ότι ενώ τα κόμματα του "μαύρου μετώπου" έχουν ποσοστά 32%, τα κόμματα της αριστεράς συγκεντρώνουν 37%! Αυτό σε πολύ απλά ελληνικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να "κυβερνήσουν" με τις γνωστές συνταγές του δικομματισμού!
Ας σκεφτούν όλοι σήμερα τις πολιτικές τους ευθύνες, για να μη φτάσουμε για μια ακόμα φορά, όπως την 21 Απρίλη 1967, κατασχέθηκε η εφημερίδα της αριστεράς "Αυγή" από την χούντα, ενώ σε κεντρικό της άρθρο... "ανέλυε" τους λόγους "που δεν θα γινόταν πραξικόπημα!"
Ας σκεφτούν ακόμα ότι τα "μαύρα μέτωπα" οι λαοί τα τσακίζουν οικοδομώντας τα δικά τους  παλλαϊκά μέτωπα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος!
Ας σκεφτούν ακόμα, ότι η έκκληση προς τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού, να μην υποκύψουν σε τέτοιες πιέσεις, είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ!
Εμείς είμαστε αισιόδοξοι.
Το έπαθλο του ελληνικού λαού, μετά από τον αγώνα που διεξάγει σήμερα θα είναι μια χώρα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, που θα αποφασίσει ο ίδιος, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, τι κατεύθυνση θέλει να πάρει!
ΥΓ: Δεν προλάβαμε να ανεβάσουμε την ανάρτηση και έχουμε ένα ακόμα στοιχείο: Ο Τόνι Μπέν απευθύνει   κάλεσμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη Ελλάδα δηλώνοντας«Νομίζω ότι αν οι Έλληνες έφευγαν από την ευρωζώνη θα δημιουργούνταν πολύ σοβαρές προκλήσεις, αλλά οι ενέργειες από εκεί και πέρα θα αποφασίζονταν από ανθρώπους που θα έχουν εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες. Η δημοκρατία θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημα».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΛΟΙΠΌΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΥΡΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου