Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

PSI: ο πανηγυρισμός της χρεοκοπίας!

Τρελοί πανηγυρισμοί από χτες των ΜΜΕ για την επίτευξη συμφωνίας για το PSΙ και της χρεοκοπίας! 
Θυμάστε πόσες φορές μέχρι τώρα έχουν πανηγυρίσει;
Θυμάστε να πέτυχαν στις προβλέψεις τους;
Μήπως κάθε φορά που πανηγυρίζουν τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα;
Ας δούμε το πράγμα λίγο πιο συγκεκριμένα:
Ο τέως πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, μας έβαλε στο μνημόνιο και το ΔΝΤ (τώρα μαθαίνουμε ότι τα "στοιχεία" ήταν μαγειρεμένα) με σκοπό να πληρώσουμε το σύνολο του χρέους μας... Ούτε λέξη ήθελαν τότε να ακούσουν, όχι ο κ. Παπανδρέου, τα αφεντικά, περί αναδιάρθρωσης της ελληνικού χρέους, τότε. Γιατί άραγε, γιατί τότε πράγματι είχαμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, οι ευρωτράπεζες ήταν εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος, και ήθελαν να το ξεφορτωθούν. Φυσικά ο κ. Παπανδρέου, δεν μπορούσε στιγμή να νοιαστεί για τον ελληνικό λαό...ο πόθος του ήταν η σωτηρία των αφεντικών...με το αζημίωτο βέβαια!
Μας βάλαν λοιπόν στο μνημόνιο 1, που δεν είχε κανένα στόχο να πετύχει ....τους στόχους του! Ο στόχος ήταν να αποτύχει, όπως και έγινε, βυθίζοντας την ελληνική οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, που λέγεται δεν είχε ούτε σε καιρό πολέμου!
Στην συνέχεια ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο το καλοκαίρι, αφού τσακίζουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, για να "λύσουν" το πρόβλημα....
Τζίφος.
Στο μεταξύ οι ευρωτράπεζες "ξεφορτώνονται" σε σημαντικό βαθμό, το ελληνικό χρέος.


Και ξεφουρνίζουν με τα πολλά το PSI και το μνημόνιο 2...
Τι πετυχαίνουν με το PSI;
Υποτίθεται ότι έχουμε μια εικονική "απομείωση" του ελληνικού χρέους, κατά 105 δις(;) ευρώ, λέει ο κ. Παπαδήμος "περίπου"!!!!!
Τους δίνουμε τα "σκουπίδια" - έτσι έχει χαρακτηρίσει η αγορά τα ελληνικά ομόλογα - και μας δίνουν δάνειο ΣΕ ΕΥΡΩ, δάνειο κρατικό, δάνειο που διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ! Και για sweetener, έτσι ακριβώς το χαρακτήρισε ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος, τους δίνουμε cash και 30 δις -στην παρέα του κ. Τσαρλς Νταλάρα! Δηλαδή τα "σκουπίδια" τα πληρώνουμε χρυσάφι! Και δίνουμε και άλλα 45 δις για να αγοράσουμε τα ομόλογα, με ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΔΑΝΕΙΟ που παίρνουμε και δίνουμε και καμμιά 50ρια δις ευρώ, στις τράπεζες!
Και τι υποσχόμαστε;
Το ελληνικό κράτος να δουλεύει ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Τέλειωσαν όλα, μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα, συνδικαλισμός... νομίζουν βέβαια!
Υποσχόμαστε να μπούμε στον μόνιμο μηχανιμό της ΕΕ -το ΔΝΤ της - που λέγεται ESM από το καλοκαίρι του 2012 και μπαίνουμε σε εκποίηση. Το ελληνικό κράτος είναι μια εταιρεία, υπό εκποίηση, κάτω από τα αρπακτικά νύχια των ευρωληστοσυμμοριτών!
Και από πάνω, τι μαθαίνουμε; Ότι ενεργοποιούνται και τα CDS, και είμαστε πτωχευμένοι με τη βούλα!
Και γιατί δεν κάναμε μονομερή διαγραφή του χρέους από μόνοι μας;
Αυτό ποιος θα το απαντήσει; 
Και δεν μας λένε:
  • Πόσο χρέος μένει;
  • Πώς θα το πληρώσουμε;
Και φυσικά πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις" ετοιμάζουν νέα προγράμματα "στήριξης"! Ακριβώς γιατί θέλουν να πληρώνουμε στο διηνεκές, αυτό είναι το "κόλπο"! Και φυσικά ο έλληνας να δουλεύει με "εξωστρέφεια" σαν παραγωγικό εξάρτημα των μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης και κυρίως της γερμανικής, και η ντόπια ξενόδουλη ολιγαρχία να καρπώνεται και να ξερογλύφει και κανένα κοκαλάκι που της πετάνε τα μεγάλα "αφεντικά"!
Όσο για τη ζωή μας; Δεν υπάρχει στους προγραμματισμούς τους. Περισσεύουμε σε τούτη τη χώρα!
Τι να πει κανείς;
Νομίζουν ότι θα κοροϊδεύουν επ΄ άπειρο τον ελληνικό λαό;
Νομίζουν ότι θα πεθάνουμε για να ικανοποιήσουν οι "κυβερνώντες" τα αφεντικά τους, και τις ταξικές τους επιλογές;
Όλα αυτά θα τα πάρουμε πίσω! Με όσο κόστος! Το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την εποχή της σύστασης του νεοελληνικού κράτους, ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ! 
Και θα τσακιστεί, όσα "μέτρα" προφύλαξης και να πάρει από τη λαϊκή οργή...
...ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου