Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση σύσκεψης εκπροσώπων Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, εργατικών συνδικάτων Ν. Πρέβεζας και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου


Την Τετάρτη 8 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, των εργατικών συνδικάτων Ν. Πρέβεζας και του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου. Μετά από πλούσια συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Α. ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

·         Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δεν το αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε τη διαγραφή του.
  • Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει  αλλά και κάθε άλλη που θα εφαρμόσει την  ίδια πολιτική. Να φύγει η τρόϊκα απο τη χώρα.
  • Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
  Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας,  υπερασπίζουμε τις κατακτήσεις μας
·         Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο) που καρατομεί τις αποδοχές μας, βουλιάζει την υπηρεσιακή μας εξέλιξη, εισάγει την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο δημόσιο και εξαφανίζει το «κοινωνικό κράτος.
  • Ρήξη με αυτές τις πολιτικές σε όλη την Ευρώπη.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης. Να παραμείνει ο κρατικοσυνεταιριστικός της χαρακτήρας.
  • Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κριτήριο τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.
  • Κοινό μέτωπο εργαζομένων, αγροτοκτηνοτρόφων και νεολαίας.

Επίσης:
  1. Καλούμε τους βουλευτές της Πρέβεζας να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του λαού που τους ψήφισε και όχι των ξένων και των τραπεζιτών. Να μη βάλουν την υπογραφή τους σε καμιά συμφωνία που υποθηκεύει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Η υπογραφή τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τους καθιστά υπόλογους.

  1. Δε συμμετέχουμε και δεν αποδεχόμαστε διαλόγους με προειλημμένες αποφάσεις.
Καλούμε τα τριτοβάθμια όργανα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΣΕΓΕΣ να φύγουν από τη λογική του εταίρου και να ηγηθούν άμεσα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Β.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Παρασκευή 10-2: Προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας στις 9:30 το πρωί και στη συνέχεια παρέμβαση στη γιορτή του Αγ. Χαραλάμπους με μοίρασμα υλικού κλπ.
Σάββατο 11-2: Διοργανώνονται δύο αυτοκινητοπομπές για ενημέρωση-κάλεσμα στη συγκέντρωση της Κυριακής. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στο Εργατικό κέντρο η πρώτη στις 9 το πρωί και η δεύτερη στις 5 το απόγευμα.
Κυριακή 12-2: Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε μεγάλη Παμπρεβεζάνικη συγκέντρωση την Κυριακή 12 Φλεφάρη και ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
Δευτέρα 13-2: Επανάληψη της σύσκεψης για απολογισμό και σχεδιασμό των επόμενων δράσεων στη .
Τετάρτη 15-2: Εκδήλωση στη Θεοφάνειο στις 19:00 με θέμα το χρέος, το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το αντιπάλεμα των συνδικάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου