Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παρέλαση με μούτζες στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα έγινε τη Δευτέρα 21 Φεβ 2012 παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης. Καλό είναι να σημειώσουμε πως:
1) ΔΕΝ παραβρέθηκαν βουλευτές (που παλαιότερα διψούσαν για προβολή), υπουργοί, αλλά ούτε και ο Κάρολος Παπούλιας, που πάντα πήγαινε.
2) Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, προφανώς για να μην  εξστασιαστεί το πλήθος από τις εκδηλώσεις αγάπης προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της λαοπρόβλητης εξουσίας, δεν επετράπη η παρουσία κόσμου, παρά μόνο
το απέραντο κενό.
3) Η πλειοψηφία των μαθητών απέστρεψαν το βλέμμα τους από τους επίσημους, οι οποίοι εισέπραξαν μάλιστα και πολλές μούτζες από τους μαθητές.
4) 17 ολόκληρες διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν επιστρατευτεί για το φόβο των παραπάνω εκδηλώσεων αγάπης του πλήθους. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν για να αποτρέψουν (με τα δημοκρατικά γκλόμπ) τους κτηνοτρόφους να μοράσουν δωρεάν γάλα στον κόσμο. Φοβήθηκαν άραγε μήπως ο κόσμος θελήσει να τα "προσφέρει" στους επισήμους;

Αντε, και σ' ανώτερα!!

Ενημέρωση 24 Φεβ 2012:  
1) Η Διαμαντοπούλου ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες (ώστε να ποινικοποιηθεί η αντίδραση-αντίσταση των μαθητών).
2) Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της (την είδαμε στο blog Ελεύθερα, συμμετοχικά και αλληλέγγυα) στηρίζει τους μαθητές και χαιρετίζει όποιες πράξεις αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα και συμπεριφορές των κυβερνώντων.

1 σχόλιο: