Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία του προέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο των πολιτών, των εργατικών συνδικάτων Ν. Πρέβεζας και του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου στο Εργατικό Κέντρο της Πρέβεζας


Posted on  by 

Συμπολίτισσες/ίτες, συναδέλφισσες/οι,
>>>Eτούτη η Κυριακή είναι του λαού! Τους χαρίσαμε πολλά! Τέρμα!
Σήμερα, τα πρωτοβάθμια συνδικάτα και σωματεία της Πρέβεζας αποφάσισαν ότι, στο παιχνίδι που παίζεται πάνω σε ό,τι απέμεινε από Δημοκρατία σε ‘τούτο τον τόπο, στο παιχνίδι, δηλαδή, «αντιπρόσωποι» εναντίον λαού, τα συνδικάτα είναι με τον λαό!
Ξεπερνούμε κομματικές κι ιδεολογικές τοποθετήσεις, κλαδικά αιτήματα και ιδιαιτερότητες και παλεύουμε με όπλο μας την αλληλεγγύη, που αρχίσαμε ήδη να μαθαίνουμε με τα μαθήματα αλληλεγγύης στα σχολεία μας, με το μοίρασμα γάλακτος στους πολίτες από τους αγρότες εχθές…
Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι – μαζί με όλον το λαό – βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Υπάρχει, στο κάτω-κάτω, η απλότητα του προφανούς:
•    Μας λένε ότι χρωστάμε, λέει, πάνω από 300δις σε δάνεια… αλλά δεν μας λένε ποιος δανείστηκε και – το κυριότερο – πόσα… Μήπως λιγότερα από 40δις;
•    Μας λένε ότι «δανειζόμαστε για να πληρώσουμε», λέει, «τους πιστωτές μας», αλλά δεν μας λένε ότι… ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΑΠΛΩΣ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ «ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ»!
•    Μας λένε ότι «τούτη είναι απλά μια στενωπός» που, όταν τελειώσει, ο λαός θα ανασάνει, αλλά… την ίδια ώρα ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΕΡΔΗ!
•    Μας καλούν «να παράξουμε με μικρότερους μισθούς», άρα να παράγουμε, αλλά να μην καταναλώνουμε… για ποιον, άραγε;
•    Μας λένε ότι «τα Μνημόνια θα σώσουν την Ελλάδα», χωρίς να αφήνουν να ακουστεί ότι ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ, μέσα από «οικονομικές και πολιτικές επιτηρήσεις», μέσα από «απαλλοτριώσεις υπέρ τρίτων» της γης και μέσα από την «πώληση αντί πινακίου φακής» του υπόγειου πλούτου της χώρας!
Ε, λοιπόν:
  1. Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δεν το αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε την, έστω και μονομερή, διαγραφή του!
  2. Να ακουστεί ο λαός και ν’ ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική, η κυβέρνηση και οι κομματικές ηγεσίες που την εφαρμόζουν, αλλά και κάθε άλλη που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική!
  3. Να φύγει η τρόικα από τη χώρα και να καταργηθούν τα βάρβαρα και δουλοπρεπή μνημόνια κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά, για τον απλό λόγο ότι – κατά πώς θά ’λεγε και η «αγορά» τους – ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ!
Σ’ αυτόν το δρόμο, τα συνδικάτα και τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ «ΤΡΕΞΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας μαζί με όλον το λαό, υπερασπίζοντας τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας:
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο) που καρατομεί τις αποδοχές και εισάγει την αυταρχική αξιολόγηση και τις απολύσεις στο δημόσιο, ενώ εξαφανίζει και το «κοινωνικό κράτος».
  • Να μην περάσει η μείωση του ελάχιστου μισθού και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Να μην επιτραπεί η σωρηδόν ιδιωτικοποίηση ή και κατάργηση των κρατικών, έως σήμερα, παροχών προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους: Υγεία, Περίθαλψη, Πρόνοια, Εργατική Κατοικία.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης. Να παραμείνει ο κρατικοσυνεταιριστικός της χαρακτήρας.
Κι επειδή πολλά μας τά ‘πανε για «μονόδρομους» και ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση», επειδή πολλοί λένε «δεν θα γίνει τίποτα με τις διαδηλώσεις», τους λέμε κι αγωνιζόμαστε για:
Να φύγει η δοτή “κυβέρνηση Παπαδήμου”!
Στάση πληρωμών στους δανειστές – τοκογλύφους!
Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κριτήριο τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες, μέσα από το Κοινό Μέτωπο εργαζομένων, αγροτοκτηνοτρόφων και νεολαίας.
Ό,τι παράγεται σε ‘τούτη τη χώρα, από τα αστραφτερά μυαλά που – μέσα σ’ ένα αναξιοπρεπές περιβάλλον – λάμπουν στα σχολειά και τα πανεπιστήμια, μέχρι τα πορτοκάλια και τις τουριστικές υπηρεσίες ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ! Ας ξεκινήσουμε το κίνημα λαού κι εργασίας, ας επιβάλλουμε τη λαϊκή βούληση! Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ούτε κυβέρνηση, ούτε παραγωγή, ούτε κερδοφορία!
Έτσι:

  • Από εδώ, σήμερα, καλούμε τους βουλευτές της Πρέβεζας να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του λαού που τους ψήφισε και όχι των ξένων και των τραπεζιτών. Να μη βάλουν την υπογραφή τους σε καμιά συμφωνία που υποθηκεύει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Η υπογραφή τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τους καθιστά υπόλογους.
  • Δε συμμετέχουμε και δεν αποδεχόμαστε διαλόγους με προειλημμένες αποφάσεις. Καλούμε τα τριτοβάθμια όργανα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΣΕΓΕΣ να φύγουν από τη λογική του εταίρου και να ηγηθούν άμεσα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αλλιώς τα μέλη τους, εμείς, θα τους προσπεράσουν!
  • Οργανωνόμαστε, Συνδικάτα, Σωματεία, Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών, και καλούμε σε ενότητα έμπρακτα, μέσα από το δυνάμωμα και την ενίσχυση κάθε δράσης που τείνει να ενισχύει την αξιοπρέπειά μας και να πολεμά αυτούς που την επιβουλεύονται!
  • Να ακούσουμε, συμπολίτες και συνάδελφοι, και τους εργαζόμενους που Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ «ΛΙΤΟΤΗΤΕΣ», ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ… ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΗΛΙΟΣ ΞΑΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!

Πρέβεζα  12-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου