Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πλαίσιο του ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας, στις 14 Δεκεμβρίου


ΜΕΤΩΠΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

  • ανεξάρτητοι καθηγητές
  • Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
  • εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΜ Πρέβεζας
  • Κίνηση Καθηγητών Πρέβεζας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  όλοι εμείς που συναντηθήκαμε στο εκπαιδευτικό κίνημα και, γενικότερα, στα κινήματα που αναπτύ­χθηκαν στη πόλη μας, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων των κυβερ­νήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, κρίναμε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου που θα συσπει­ρώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις – είτε πρόκειται για οργανωμένες παρατάξεις, είτε γι ανένταχτους συν­αδέλφους – που επιδιώκουν μια νέα πορεία στην ΕΛΜΕ και στο ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα.
______________________________
Που Βρισκομαστε;
Από «τα λεφτά υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου το 2009, μέχρι τα «άλλα μίγματα πολιτικής» που ευαγγε­λίζονταν ο κ. Σαμαράς στα Ζάπειά του, φτάσαμε να βιώνουμε σήμερα την πιο ζοφερή πραγματικότητα που έζησε αυτός ο τόπος και οι εργαζόμενοι, από την γερμανική κατοχή και μετά. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο!
Όλες οι κατακτήσεις που κερδίσαμε βήμα – βήμα, με κόπους, θυσίες και το αίμα μας ακόμα, έχουν κατ­εδαφιστεί. Δεν μιλάμε για μια απλή νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά για μια στρατηγικού χαρακτήρα τομή στην εργασία και, γενικότερα, σε κάθε κοινωνική λειτουργία, που προτείνουν ως τον «μοναδικό δρόμο εξόδου από την κρίση».
Πρόκειται για μια ολοκληρωτική καταστροφή. Μας ετοιμάζουν μια ζωή, όπου ο μισθός μας και ο μισθός των παιδιών μας θα είναι «επίδομα», οι συντάξεις που θα πάρουμε – αν και όποτε – θα είναι «χαρτζιλίκι». Ας μη μιλήσουμε για το τί ετοιμάζουν, στην υγεία, την παιδεία και… δεν τελειώνει ο κατάλογος!
Ο λαός και οι εργαζόμενοι, τον τελευταίο χρόνο, έδωσαν έναν λυσσαλέο αγώνα. Τόνοι χημικά χρησιμο­ποιήθηκαν ενάντια στους διαδηλωτές τις μέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου! 
Ίδρωσε το αυτί κανενός; Αφουγκράστηκαν καθόλου τη θέληση του λαού;
Όχι δα, αφού τα αφεντικά στις Βρυξέλες, ταπεινώνοντας τη χώρα και το λαό μας, καταργώντας ακόμα και το Σύνταγμα, επέβαλαν την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου με τη στήριξη ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. – ΛΑ.Ο.Σ.!
Να γελάσει ή να κλάψει κανείς; Αφού ξεφορτωθήκαμε τον κ. Παπανδρέου, μας επιβλήθηκε ο φυσικός εκπρόσωπος των πιο αδίστακτων, κερδοσκοπικών και αντιδραστικών μερίδων του χρηματιστικού κεφα­λαίου…
Αυτός, συνάδελφοι, ήρθε για να μείνει! Ήρθε για να εξασφαλίσει την κατά γράμμα επιβολή της συμφω­νίας της 26ης Οκτωβρίου, που προβλέπει την ταχύτατη εκποίηση, τη ληστρική εκμετάλλευση και την επί­σημη πτώχευση της Ελλάδας, υπό καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας. Ήρθε για να επισημοποιήσει – σαν πιστός συνεχιστής της ίδιας πολιτικής –την κατάπτυστη δανειακή σύμβαση του πρώτου μνημονίου. Ήρθε να επισημοποιήσει την «παραίτηση οριστικά και αμετάκλητα από κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας». Ήρθε να μας τσακίσει, στην κυριολεξία, στο όνομα της νέας «μεγάλης ιδέας», του νέου «εθνικού στόχου», που είναι η καταστροφή η δικιά μας, αλλά η επιβίωση της ευρωζώνης!
______________________________
Πολιτικοί στόχοι – Αμεσες διεκδικήσεις
Πρώτο: Να δυναμώσει η πολιτική ανυπακοή του λαού και των εργαζομένων, αυτός είναι ο μονόδρομος για μας! Ένας μονόδρομος που επιβάλλεται από την ανάγκη υπεράσπισης εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας! Κι αυτός ο αγώνας δεν είναι μονάχα δικός μας. Είναι κοινός αγώνας και όλων των λαών της ΕΕ που βλέπουν – και αυτοί – δικαιώματα και κατακτήσεις να κατεδαφίζονται.
Δεύτερο: Να μην επιτρέψουμε στη δοτή κυβέρνηση να κυβερνήσει στην πράξη. Όχι μόνο για να μην επιβάλλει νέα καταστροφικά μέτρα, αλλά και για να μην προχωρήσει σε ανοιχτή καταστολή λαϊκών ελευθεριών προκειμένου να εξισορροπήσει την δική της κοινωνική απαξίωση. Να ανατραπεί η δοτή κυβέρνηση κάτω από τη πίεση των εργαζομένων!
Τρίτο: Να διεκδικήσουμε, εδώ και τώρα, την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης της χώ­ρας που θεμελιώθηκε με την αρχική “Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης”.
Να φύγει από τη χώρα η τρόικα!
·         Να σταματήσουν αμέσως οι πληρωμές προς τους δανειστές με σκοπό την διαγραφή του δημόσιου χρέους. Έχει ξαναγίνει: σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Διαρκούς Διεθνούς Δικαστηρίου Οικονομικών Υποθέσεων “…όταν μια κυβέρνηση καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην επιβίωση του λαού της ή την ικανοποίηση των δανειστών, υποχρεούται να επιλέξει το πρώτο…”!
·         Να αναθεωρηθούν εκ βάθρων οι σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, να μη γίνουμε εξιλαστήριο θύμα της κρίσης του ευρώ!
·         Να εθνικοποιηθούν οι στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ), η Τράπεζα της Ελ­λάδος και οι μεγαλύτερες εγχώριες τράπεζες, ώστε ν’ αποκαλυφθεί πού πήγαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, να ελεγχθεί η κίνηση κεφαλαίων και να φορολογηθεί αναδρομικά η δια­φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, να τιμωρηθεί η τοκογλυφική πρακτική των τραπεζιτών.
·         Να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας, αλλά και για την εκχώρηση της κυριαρχίας της στους ευρωκράτες, τους τραπεζίτες και το ΔΝΤ.
Τέταρτο: Αποτινάσσοντας το ζυγό του δυσβάστακτου δημόσιου χρέους και τις πολιτικές που το υπηρε­τούν, διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή. Διεκδικούμε την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Διεκδικούμε το δικαίωμα ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ.
______________________________
Εκπαιδευτικοι Στοχοι – Κοινοι Αγωνεσ με τα Πρωτοβαθμια Σωματεια
·         Πρώτα απ’ όλα, να διαμορφώσουμε μια νέα πλειοψηφία στο συνδικάτο! «Δεν φταίει η ΕΛΜΕ», όπως ακούμε από πολλούς συναδέλφους. Φταίει η πλειοψηφία που τόσα χρόνια χαρίζαμε σε ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ…
·         Είμαστε ενάντιοι στην αυταρχική διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, τη μετατροπή των διευθυντών των σχολείων σε μάνατζερ, με περιθωριοποίηση του συλλόγου διδασκόντων, στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές για το “νέο σχολείο”, που στηρίζονται στη λογική της παροχής απο­σπασματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, στην εδραίωση των “αξιών” του “σχολείου της αγοράς” και της κατάρτισης, σε συνάφεια με τις αντίστοιχες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του “επι­χειρηματικού πανεπιστημίου”, που θεσμοθέτησε ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
·         Να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια επιβολής του μέτρου της εφεδρείας!
·         Να προωθήσουμε την αντίστασή μας ενάντια στο βαθμολόγιο – μισθολόγιο! Είμαστε ενάντιοι σε κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης και ανελευθερίας στην άσκηση του εκπαιδευτικού μας έργου!
·         Να διαφυλάξουμε τα εργασιακά - ασφαλιστικά μας δικαιώματα!
·         Να αποτρέψουμε νέο γύρο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων! Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα κατάργησης οργανικών θέσεων και αλλαγής ωραρίου!
·         Να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο λαό με την ανάπτυξη των μα­θημάτων αλληλεγγύης στους μαθητές μας!
·         Να συντονίσουμε τους αγώνες μας σε στενή σύνδεση με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία! Είναι ανάγκη να διαχωριστούμε πολιτικά και συνδικαλιστικά από τις υποταγμένες ηγεσίες ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και να προωθήσουμε το συντονισμό των σωματείων της βάσης. Ο διαχωρισμός αυτός πρέπει να γίνει με όρους αυτονόμησης του συνδικαλιστικού κινήματος από κομματικές εξαρτή­σεις.
·         Να στηρίξουμε την προσπάθεια των πολιτών και του Δήμου της Πρέβεζας, για να μην πληρωθούν τα χαράτσια στο λογαριασμό της ΔΕΗ!
·         Αγωνιζόμαστε για ένα συνδικάτο της εκπαίδευσης και όχι μόνο της ειδικότητας, αμεσοδημο­κρατικό και αντιγραφειοκρατικό!
·         Συμβάλλουμε στην επιτυχία των κινητοποιήσεων του κλάδου και, ταυτόχρονα, προωθούμε προ­τάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, στηριγμένοι στις Γενικές Συνελεύσεις μας.

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ «ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 14/12 ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ!


Πρέβεζα, Δεκέμβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου