Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Απολογισμός του 2011 - Ιανουάριος

Στο 2011, που αποχαιρετάμε σε λίγες μέρες, γίνανε τόσα πολλά, σε τόσο λίγο χρόνο, που μας φαίνονται σαν όνειρο.
Μετά από ένα εξάμηνο εφαρμογής του μνημονίου στο 2010, ο ελληνικός λαός, μπαίνει στο 2011, ακόμα μουδιασμένος και σοκαρισμένος.

  • Η κυβέρνηση επιμένει, πως "όλα πάνε καλά", και υπάρχουν - ιστορικές - πλέον δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι "σύντομα θα βγούμε στις αγορές".
  • Οι ευρωπαίοι (κυρίως οι γερμανοί), με αντιφατικές δηλώσεις, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, προσπαθούν να οδηγήσουν τα πράγματα σε μια "αναδιάρθρωση" του χρέους. Αρχίζοντας σταδιακά να φέρνουν το ζήτημα της "μειωμένης" εθνικής κυριαρχίας.
  • Οι αγορές μας έχουν στην ουσία "πτωχευμένους" και προσπαθούν να επωφεληθούν όσο μπορούν περισσότερο.
  • Και ο λαός; Αρχίζει ενστικτωδώς, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να χτυπήσει στο σημείο που πονάνε: στη στάση πληρωμών. Κεντρικό θέμα των πρώτων κινητοποιήσεων είναι η άρνηση πληρωμής (διοδίων και εισιτηρίων).Η Κερατέα δείχνει ότι ο λαός μπορεί να αντισταθεί. Ξεκινούν ακόμα κάποιες απεργίες, κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και από κάποιους άλλους κλάδους όπως οι φαρμακοποιοί. Κανείς βέβαια,δεν περίμενε  πώς θα τέλειωνε η χρονιά!

Στον απολογισμό της χρονιάς που κάνουμε, στηριζόμαστε σε καθαρά δημοσιογραφικό υλικό. Γιατί πάνω απ' όλα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ! Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τι κάνανε σε τούτη τη χώρα και σε τούτο το λαό, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε, αυτά που σχεδιάζουν για το ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί στέλνουν τετριμμένα μηνύματα με φόντο τη κρίση.                     
Ακόμα πιο τετριμμένες, ήταν οι "ευχές" που αντάλλαξαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας με τον τελευταίο να ζητά "ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής".
Στην ΕΕ η Ουγγαρία πήρε τα ηνία της προεδρίας, για το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο.
Στην ευροζώνη προστέθηκε η Εσθονία, της οποίας η μετάβαση από την κορώνα - το εθνικό της νόμισμα - ήταν ομαλή, δεν μας λένε όμως πόσο  ομαλή ήταν η κρίση που πέρασε αυτή η χώρα, για να πετύχει τη μετάβαση στο ευρώ.
Ο ελληνικός λαός όμως, δεν φαίνεται να είναι τόσο ικανοποιημένος, και καθόλου πρόθυμος για συναίνεση, βιώνοντας στο πετσί του τον πρώτο χρόνο του μνημονίου και εμφανίζεται πολύ καχύποπτος και απαισιόδοξος σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις.



Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το ΔΝΤ θα γίνει "μόνιμος" κάτοικος Ευρώπης καθώς αναμένεται να παραμείνει στο νέο μηχανισμό στήριξης και μετά τη λήξη του τρέχοντος χρηματοδοτικού πακέτου.
Φυσικά η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν άργησε να δείξει το πρόσωπο της, και πριν καλά - καλά η ελληνική λαϊκή οικογένεια απομαζέψει το γιορταστικό τραπέζι, άρχισε το φορο - σαφάρι, προς όφελος φυσικά των δανειστών: ο συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 11% σε 13% για μια σειρά προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα, λαχανικά, κρέας) όπως και τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Όπως αυξάνεται και η τιμή των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για ξεκάρφωμα, μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ στα φάρμακα, και στις τουριστικές υπηρεσίες. (Βέβαια τότε δεν γνωρίζαμε, ότι μελλοντικά τα φάρμακα θα τα πλήρωναν από τη τσέπη τους οι ασφαλισμένοι. Όσο για τον τουρισμό, για δείτε λίγο το μεσοπρόθεσμο που ψηφίσανε.)
Παράλληλα,ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, θα εισηγηθεί - ένα ακόμα - νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Ο υπουργός "υγείας" κ. Λοβέρδος, ανοίγει μέτωπο με τους φαρμακοποιούς, για το ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους.
Βέβαια, οι "εθνικοί εργολάβοι", φρόντισαν και αυτοί να αυγατίσουν τα έσοδα τους "αναπροσαρμόζοντας" τις τιμές των διοδίων. (Έτσι  ονομάζονται σε "σικ" γλώσσα τα χαράτσια).
Για να μπορέσουν να περάσουν αυτή τη πολιτική τους, σκέφτηκαν να πετάξουν και ένα "ψιχουλάκι" στους συνταξιούχους, δίνοντας μία έκτακτη ενίσχυση. (Αν αναλογιστούμε, εκ των υστέρων βέβαια, τι σκοπό είχαν να κάνουν το υπόλοιπο έτος, μπορούμε να αντιληφθούμε, ότι ακόμα και αυτή η έκτακτη ενίσχυση, είχε σχεδιαστεί στα πλαίσια του δόγματος του σοκ, που εφάρμοσαν ενάντια στον ελληνικό λαό).
Βέβαια, μη ξεχνιόμαστε, το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ΠΑΣΟΚ, και παρά την πολιτική της τρόικας που είχε βάλει σαν απόλυτη προτεραιότητα να υπηρετήσει, τσακίζοντας το λαό, σκέπτεται και κάποιους διορισμούς, που όμως "θα ήταν μειωμένοι". (Φυσικά γνώριζαν, ότι αυτοί δεν επρόκειτο να μπουν στην "εφεδρεία", όπως καταλάβαμε αργότερα).
Οι εργαζόμενοι όμως στις συγκοινωνίες, προχωρούν σε απεργίες και στάσεις εργασίας, ενάντια στο  επερχόμενο νομοσχέδιο για την "αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών" που φυσικά στόχευε σε απολύσεις προσωπικού.
Στο μεταξύ μια νέα κοινοπραξία, στην Πελοπόννησο αυτή τη φορά, αύξησε τις τιμές των διοδίων.
Ο πρωθυπουργός μας, στις αρχές του μηνός - αφού ασχολείται με τα  θαλάσσια σπορ, και λόγω χειμώνα, δεν είχε τέτοιες δραστηριότητες - θέλησε να ασχοληθεί με την προώθηση της ιδέας του λεγόμενου "ευρωομόλογου" και σε συσκέψεις στο Μαξίμου, μελετούσε τον σχεδιασμό  της "εκστρατείας της Ελλάδας με συλλογή υπογραφών, για το σκοπό αυτό. Ακόμα, απεργάζονταν και άλλα μέτρα για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής του. Στη σύσκεψη αυτή, συμμετείχε και ο "σύμβουλος" του πρωθυπουργού, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος! (Σας λέει κάτι;)
Η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτύρεται, για τη δήλωση του κ. Πάγκαλου "για τους κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους που διορίσαμε" , που παρόλο έγιναν μέσα στο 2010, εντούτοις, η κόντρα συνεχίστηκε και στο 2011.
"Σκέψου πριν το αγοράσεις", έγραφαν οι διαφημιστικές πινακίδες στην αγγλική πρωτεύουσα αναφερόμενες στα ελληνικά ομόλογα, σε μια πρωτοφανή δυσφημιστική εκστρατεία, επιβεβαιώνοντας τον Δημήτρη Καζάκη, που έγραφε ότι οι αγορές μας αντιμετωπίζουν ως επισήμως πτωχευμένη χώρα.
Από τις 4 του μήνα, οι έλληνες πολίτες, άρχισαν να τρέχουν στα ειρηνοδικεία για να ρυθμίζουν τα χρέη τους, όπως είναι αναμενόμενο για κατοίκους πτωχευμένης χώρας.
Ο κ. Πάγκαλος, χαρακτήρισε περισσότερο διεφθαρμένους τους πολίτες της χώρας  του από τους πολιτικούς, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να διατρανώσει τον δωσιλογισμό του, χαρακτηρίζοντας τους επαναστάτες του 1821, "ένα μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες", που για το λόγο αυτό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα στήν Οθωμανική αυτοκρατορία!
Θύελλα ξεσπά από την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας.
Τελειωμό δεν έχουν, οι αυξήσεις στα διόδια.
Πτώση σε χαμηλό 13ετίας το χρηματιστήριο.
Και παράξενα ρεκόρ, ενώ σε εποχές κρίσης, αυξάνεται ο τζόγος, εδώ έχουμε κατακόρυφη πτώση του τζίρου.
Οι απανωτές αυξήσεις στα διόδια, μαζικοποεί το κίνημα "δεν πληρώνω". Η κυβέρνηση, ψάχνει να βρει μέτρα πώς θα "τιμωρήσει" τους παραβάτες, μετά από την πίεση των κατασκευαστριών εταιριών.
Οι κάτοικοι της Κερατέας, συνεχίζουν τον αγώνα τους.
5 του μήνα και το χρηματιστήριο παίρνει και πάλι την κάτω βόλτα, με ιστορικό χαμηλό 14ετίας. Πιο χαμηλά δεν πάει, γράφανε τότε, αποδείχτηκε ότι πάει και παραπάει!
Συνεχίζεται η μάχη του κινήματος "δεν πληρώνω" στα διόδια, και οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες απειλούν την κυβέρνηση με αποχώρηση. (Κακό που θα μας έκαναν!)
Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι οι αγορές μας αντιμετωπίζουν σαν πτωχευμένη χώρα, καθώς  τα spreads των ελληνικών ομολόγων πιάνουν κορυφή, το χρηματιστήριο πέφτει κι άλλο, και οι εκτιμήσεις ξένων αναλυτών για χρεωκοπία της Ελλάδας, δίνουν και παίρνουν.
Οι "τίμιοι" αγγλοσάξονες, μας προτείνουν μέσω των Financial Times, ένα "πρωτοποριακό" φορολογικό σύστημα, όπου οι ιδιώτες θα αναλάβουν τις εφορίες, αγοράζοντας το χρέος κάθε πολίτη!
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας συνεχίζεται!
Το "εθνικό" μέτωπο για το "ευρωομόλογο" οικοδομείται: ο κ. Σαμαράς με επιστολή στον κ. Μπαρόζο, ζητά η ευρωπαϊκή επιτροπή να προωθήσει την έκδοση ευρωομολόγου για να αποτραπεί η εξάπλωση της κρίσης.
Συγκέντρωση κατοίκων του Διστόμου, έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι, για να στηρίξουν τον αγώνα για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων, για τη σφαγή του 1944.
Σε ομιλία του στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, διέψευσε μια φορά ακόμα, την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, και μίλησε για "επιμήκυνση", ενώ παράλληλα ζήτησε να "μειωθεί η δύναμη των αγορών και να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή διακυβέρνηση". Αυτός ο  άνθρωπος, τι να πούμε, ότι λέει, το κάνει!
12000 έλληνες απογοητεύονται από την κυβερνητική πολιτική και την οικονομική κρίση, και στέλνουν τα βιογραφικά τους για να μεταναστεύσουν.
Ο κ. Παπανδρέου σε ομιλία του μπροστά σε τούρκους επίσημους, σε ομιλία του στο Ερζερούμ, έδειξε λένε, "ρεαλισμό και αποφασιστικότητα". Τι να πούμε εμείς; Το πιο ρεαλιστικό σημείο για την καταστροφή της Τουρκίας, ήταν η υπόσχεση που τους έδωσε, ότι θα τους βοηθήσει, να ενταχθούν στην ΕΕ!
Σε "πολύ καλό κλίμα" κοινή συνέντευξη τύπου, του κ.Παπανδρέου και του κ. Ερντογάν στο Ερζερούμ. Ουσία μηδέν!
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, με τον Ερντογάν.
Πολίτες στα διόδια σηκώνουν τις μπάρες!.
Ο Άλαν Γκρίσπαν, πρώην  πρόεδρος της Fed, προβλέπει κρίση χρέους στην αμερικανική αγορά ομολόγων.
Ο πρωθυπουργός  μας, ζήτησε να  μάθει, σε "αυστηρό" τόνο, γιατί κάποιος από τους πρώην υπουργούς, δεν "μπαίνει στη φυλακή". Στο "ξέσπασμά" του αυτό, το μόνο που μπορούμε να του απαντήσουμε είναι, "βρε μπας και κυβερνάμε εμείς, και όχι αυτοί;"
Η επανάσταση των διοδίων.
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με αλλαγές στα θεσμικά όργανα της ΕΕ δηλώνει  ο Βρεττανός υπουργός των εξωτερικών, εμείς εδώ εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία, με πολύ "λαρτζ" τρόπο!
Προετοιμάζεται το έδαφος για την προώθηση του "ενιαίου" μισθολογίου στο δημόσιο. Φυσικά ο στόχος είναι οι περικοπές αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, σαν πρώτο βήμα την απαξίωση του δημόσιου τομέα της οικονομίας, και την μελλοντική του εκποίηση.
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οριστικό λουκέτο και απόλυση όλων των εργαζομένων σε κατάστημα της Carrefour σε εμπορικό κέντρο της Ολυμπίας.
Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ, καθώς η Πορτογαλία σύρεται στο μηχανισμό στήριξης, παρά τις διαψεύσεις.
"Πόρισμα φωτιά για τη Siemens", στο οποίο "καίγονται" υπουργοί του εθελόδουλου πολιτικού συστήματος, φυσικά μόνο ο λαός κάποια στιγμή θα τους καθίσει στο σκαμνί για όσα έκαναν στο τόπο μας!
"Τσουχτερό" το επιτόκιο, με το οποίο δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο, περίπου 2 δις! Βλέπετε τα λεφτά από το μνημόνιο πάνε "για μισθούς και συντάξεις" ενώ δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας!
Οι Financial Times, επιμένουν για αναδιάρθρωση χρέους, "χώρας" της ευρωζώνης. (Ποιά λέτε να είναι;) Δίνουν πιθανότητα 60% χρεωκοπία της Ελλάδας!
Τη πίστη του στο δολάριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρκοζί, κατά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα.
Στα ύψη ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2010, που οφείλεται σε ανατιμήσεις σχεδόν του συνόλου των προϊόντων και των υπηρεσιών! (Με ελάχιστες εξαιρέσεις.)
Συνέντευξη του υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Απέδωσε την εκτόξευση των spreads, στη "συστημική" κρίση που ταλανίζει την ευρωζώνη (!;)
"Μεταρρυθμίσεις" στο ΕΣΥ αναγγέλλει ο Λοβέρδος, έρχονται συγχωνεύσεις νοσοκομείων...
Πλήρη ανατροπή στην ελευθερία της συνάθροισης, φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης, που επιβάλλει βιντεοσκόπηση από κάμερες "ασφαλείας" των συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους.
Κρίσιμο τεστ για την Πορτογαλία. από το ύψος των επιτοκίων που θα δανειστεί, εξαρτάται η υπαγωγή της, στο "μηχανισμό στήριξης".
Προσέγγιση Ελλάδας - Ισραήλ, αποφάσισαν Παπανδρέου - Νετανιάχου.
 Μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και της επιτροπής με το Γιάννη Γλέζο, ο Παπανδρέου  αποφάσισε: Στη Χάγη για το Δίστομο.
Η Πορτογαλία κατόρθωσε να δανειστεί με λίγο κάτω από το 7% πύρρειο νίκη την χαρακτηρίζει η αγορά. Το πρόβλημα δανεισμού παραμένει, επόμενος στόχος των αγορών φαίνεται να είναι η Ισπανία.
Πάνω από 1,6 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης.
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, έκανε λόγο "συνολική λύση το Μάρτιο".
Επέμβαση ΜΑΤ στη Κερατέα. Οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιστέκονται!
Ακατανόητη χαρακτηρίζει η γερμανική κυβέρνηση την τη προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στη Χάγη για το Δίστομο.
"Χαμόγελα" στην ευρωζώνη: η Ισπανία, κατάφερε και αυτή να δανειστεί!
"Λύση" με διαπραγματεύσεις, επιδιώκει η κυβέρνηση για τα διόδια. Λογαριάζει χωρίς το ξενοδόχο!
Ένας στους τρεις νέους άνεργος! Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα!
"Συνεργασία με μέλλον" οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ κατά τον κ. Βενιζέλο.(Τότε ήταν υπουργός εξωτερικών, μη το ξεχνάτε.)
24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη.
Ναι υπό προϋποθέσεις από τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, στην επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους της Ελλάδας σε ΔΝΤ και ΕΕ. Θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.Και εν ανάγκη θα κάνουν και ένα βήμα παραπέρα.
Ο Πολ Κρούγκμαν προτείνει για λύση την "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία".
Πολύ ακριβό το ρεύμα ειδικά σε πελάτες χαμηλής κατανάλωσης!
Νέες κινητοποιήσεις στα διόδια.
Σε λουκέτο διαρκείας οδηγούνται τα φαρμακεία όλης της χώρας.
Το Βατοπέδι προς παραγραφή.
Εταιρία με ιατρικές  προμήθειες: πάρτι υπερτιμολογήσεων.
Κίνημα "δεν πληρώνω τα εισιτήρια" στη Θεσσαλονίκη!
Σόιμπλε: Καμία άλλη χώρα στο μηχανισμό, αναφερόμενος στον ευρωπαϊκό νότο και το Βέλγιο. Αυτά τα παιδιά, ότι λένε τους βγαίνει 100%!
Θα συνεχίσει τη πολιτική κατά του μνημονίου ο Σαμαράς! Έτσι δήλωσε σε εκδήλωση της ΔΑΚΕ. Αυτό, πια επιβεβαιώθηκε πλήρως!
Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ επί της ΝΔ, στα πρώτα "γκάλοπ" της χρονιάς. Παρόλα αυτά: Οργή και απογοήτευση αισθάνονται οι πολίτες.
Διαιρεμένη η Ευρώπη για την κρίση χρέους. Κόντρα Γερμανίας - Μπαρόζο για τον EFSF. "Αγωνία" στην Ελλάδα για το ζήτημα της επιμήκυνσης.
Κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σε ένα συνολικό πακέτο θα συμπεριληφθεί η απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου που πήρε η Ελλάδα από ΕΕ και ΔΝΤ: Επιμήκυνση στο μέλλον! (Περιμένετε ακόμα;)
Απέκλεισε κάθε συζήτηση στο Eurogroup για ενίσχυση με περισσότερα κεφάλαια, του Μηχανισμού Στήριξης της ΕΕ, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών: Εκτός ατζέντας το ταμείο.
Την διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα βγει και πάλι στις αγορές για άντληση μακροχρόνιων κεφαλαίων, έστειλε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου (!). Ταυτόχρονα ανήγγειλε το ομόλογο διασποράς για τους έλληνες του εξωτερικού. 
650 εκατομμύρια ευρώ αντλήθηκαν από την αγορά, με έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας, με το ίδιο επιτόκιο. 
Απεργία σε τρένο - προαστιακό. Αποχή δικηγόρων.
Στις καλένδες παρέπεμψαν οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ, το θέμα της παράτασης αποπληρωμής του χρέους των 110 δις ευρώ της Ελλάδας από το ταμείο στήριξης.
Πρόταση του Ισραήλ στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα, για τη δημιουργία ενεργειακού άξονα.
Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, αποκαλύπτει ότι η Γερμανία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επαναγοράσει ομόλογα χρέους, χρησιμοποιώντας κεφάλαια από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης.
Οριστική παραγραφή για το Βατοπέδι.
Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, ζητώντας την αποχώρησή της από την συνθήκη Σέγκεν,λόγω της αδυναμίας της να συγκρατήσει το κύμα των λαθρομεταναστών.
Νέα σκληρά μέτρα σχεδιάζει ο Παπακωνσταντίνου για  την περίοδο 2012-14.
Μέσα ομιλία, έξω ξύλο κατά την επίσκεψη του Παπανδρέου στη Κοζάνη.
Στόχος η Αττική Οδός του κινήματος "δεν πληρώνω".
Το αίτημα για άμεση αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, έθεσε ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων, που προειδοποιεί ότι το 2013 θα είναι αργά. 
Συμβολική κατάληψη λεωφορείου από ανέργους στη Θεσσαλονίκη,διαμαρτυρία για την τιμή των εισιτηρίων.
Δραματικά στοιχεία του βιοτεχνικού επιμελητηρίου, κλείνουν συνέχεια μαγαζιά.
Είκοσι συνολικά λεωφορεία κατέλαβαν μέλη της κίνησης Επιβάτες της Θεσσαλονίκης.
Ψαλίδι στις αποδοχές και στον ιδιωτικό τομέα: μειώσεις μισθών ή απολύσεις.
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής και της περικοπής δαπανών εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου. Αποκλείει κατηγορηματικά νέες αυξήσεις σε φόρους και ΦΠΑ! 
Κερδίζει "πόντους" το σχέδιο Ρέγκλινγκ για επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα. Πώς σχεδιάζουν την εφαρμογή του. Νέα σκληρά μέτρα θα απαιτήσει η Γερμανία για να "συναινέσει"! Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Για διαβάστε Η Ευρώπη στη πυρά (δημοσιεύτηκε στις 20-1).
Πιο ακριβά τα διόδια, απτόητες οι κοινοπραξίες από τις αντιδράσεις των πολιτών.
Επαναφέρει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Γερμανία.Συνάντηση Μέρκελ - Μπαρόζο.
Αντίδραση στις αυξήσεις για τα διόδια.
Τριήμερο λουκέτο στα φαρμακεία.
Επίθεση στο Σημίτη στο δρόμο από ομάδα νέων.
Κερδοσκόποι περιμένουν την αναδιάρθρωση και αγοράζουν φτηνά, ελληνικά ομόλογα.
150 διεθνείς προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Νοάμ Τσόμσκυ, καταγγέλλουν τον άγριο ξυλοδαρμό αμερικανίδας από την ομάδα Δέλτα.
Απεργία σε ΟΣΕ - προαστιακό.
Απαισιοδοξία εκφράζεται για την ευρωζώνη σε έρευνα του Bloomberg. Εκφράζεται η θέση ότι μέσα στην επόμενη 5ετία ένα κράτος - μέλος θα εγκαταλείψει το ευρώ. Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;
Ή κρίση χρέους των χωρών της ΕΕ, αναμένεται να  μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο 41ο Παγκόσμιο Φόρουμ στο Νταβός.
Τουλάχιστον 3 ενοικιαστές σε κάθε πολυκατοικία της Αθήνας , λόγω κρίσης, αδυνατούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα.
Εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός, ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ενώ οι Όλι Ρέν και Τρισέ, εμφανίζονται καθησυχαστικοί.
Στη βελτίωση των προοπτικών προβλέπει ο κ. Παπακωνσταντίνου μέσα στο 2011!(;;;) αυτά στο Νταβός, στα πλαίσια του Φόρουμ. Ακόμα επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα αναδιαρθρώσει το χρέος της, έναντι των ιδιωτών επενδυτών!
Νέα επεισόδια στην Κερατέα.
Πορείες κατά της ακρίβειας στη Θεσσαλονίκη για τα εισιτήρια 
Κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χωρίς μετρό και ΗΣΑΠ.
Ο Καραμανλής ανοίγει τα χαρτιά του. Στη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ αναφέρεται  μιλώντας στο περιοδικό Crash.
Ένταση στη Κερατέα.
Με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε, δηλώνει ότι η "Ελλάδα μπορεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση του χρέους".
Και έτσι τελειώνει ο πρώτος μήνας του 2011!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου