Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αλλος ένας μύθος καταρρίπτεται

Κάθε φορά που στοχοποιείται ένας κλάδος, καταλαβαίνουμε πως ετοιμάζουν μέτρα (όχι και τόσο ευχάριστα) για τον κλάδο αυτό. Είναι πάγια τακτική των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που έχει αποδειχτεί επιστήμονας στη λάσπη και την  ενθάρρυνση του "κοινωνικού αυτοματισμού", όπως λένε επίσημα το "διαίρει και βασίλευε".
Την επόμενη φορά που θα αρχίσουμε να ακούμε συντονισμένα πως οι έλληνες εκπαιδευτικοί δε δουλεύουν αρκετά, πως η αναλογία εκπαιδευτικών προς μαθητές είναι μεγάλη στην Ελλάδα και πρέπει να γίνει "εξορθολογισμός", ας έχουμε στο μυαλό μας
τη μελέτη που πρόσφατα δημοσίευσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τις ωράριο και τις γενικότερες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στην Ελλάδα το ωράριο του εκπαιδευτικού είναι από 21 (σε νεοδιόριστο) έως 16 (σε "παλιό" εκπαιδευτικό) διδακτικές ώρες, ενώ στη Γερμανία από 21 μέχρι 17 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Επίσης, σε σχέση με την αναλογία μαθητών-καθηγητών, ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα έχει ιδιαιτερότητες (νησιά, απομακρυσμένες περιοχές) που απαιτούν καθηγητές και δασκάλους ακόμα και χωρίς πολλούς μαθητές, ενώ πολλοί καθηγητές (που καταμετρούνται στην αναλογία αυτή)  είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες.
Ας τα έχουμε λοιπόν αυτά στο μυαλό μας την επόμενη φορά που τα παπαγαλάκια θα αρχίσουν να ασχολούνται με τους καθηγητές, με τις λίγες ώρες που δουλεύουν κλπ.  Α, και όσον αφορά τις αμοιβές, ας μην το συζητήσουμε καν..
Ολη τη μελέτη, μπορείτε να τη βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου