Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Απολογισμός του 2011 - Φλεβάρης

Ο Φλεβάρης προμηνάει πολλά:
  • Είναι σαφής η αποτυχία του μνημονίου: Αρχίζει η προώθηση της ιδέας, ότι με  "αποκρατικοποιήσεις"(δηλαδή ξεπούλημα), θα λυθεί το πρόβλημα του χρέους ,και για πρώτη φορά γίνεται λόγος για το "επικαιροποιημένο" μνημόνιο - αυτό που γνωρίσαμε αργότερα ως μεσοπρόθεσμο.
  • Οι αντίσταση του λαού γίνεται όλο και πιο έντονη. Βασικοί άξονες: το κίνημα "δεν πληρώνω", η Κερατέα,οι διεκδικήσεις εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, γιατρών, φαρμακοποιών, υπαλλήλων ΟΤΑ, εκπαιδευτικών.
  • Τα συνδικάτα σύρονται και κηρύσσεται η πρώτη πανελλαδική απεργία, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
  • Τα σημάδια της ύφεσης της οικονομίας γίνονται όλο και πιο έντονα.
  • Αρχίζουν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών, κόντρα στο πολιτικό προσωπικό του μνημονίου.
Και ο Φλεβάρης, αρχίζει με τι άλλο, με μια αύξηση που όπως και όλες οι άλλες, έχουν στόχο τον εργαζόμενο λαό: Αυξήσεις 40% από τη 1η Φλεβάρη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι γιατροί κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο Νομοσχέδιο για "διαρθρωτικές" αλλαγές στο σύστημα υγείας. 
Σε απεργίες κατεβαίνουν και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας σε Ν/σχέδιο που αφορά στα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση νέων φαρμακείων.
Απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και είμαστε ακόμα στη 1η του Φλεβάρη!



"Αυτοκριτική" από τον Στρος-Κάν για την πολιτική του ΔΝΤ. Κάνει λόγο για κοινωνικές αναταραχές, αύξηση χρέους και σοβαρά προβλήματα στις φτωχότερες χώρες! Επίκεινται προεδρικές εκλογές στη Γαλλία! (Δεν γνώριζε τότε βέβαια την καμαριέρα...)
Πιο ελκυστική για τους επενδυτές είναι η Αίγυπτος παρά η χώρα μας, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal. Πρόεδρος μάλιστα μεγάλης τράπεζας, είπε, "ότι για να πιστεύουν ότι θα ξεπληρώσουν το χρέος τους, πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά"!
Ξανά στα διόδια σηκώνονται οι μπάρες.
Διψασμένοι για περισσότερο εργατικό "αίμα" παρουσιάζονται οι αξιωματούχοι της τρόικας στη νέα επίσκεψή τους, ζητάνε: Ασφάλιση ακόμα και με την ώρα! (Φτάσαμε στις 2 του μήνα...)
24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών υπό κατάληψη το υπουργείο υγείας.
Έξω από το κτίριο του Σκάι κατευθύνθηκαν εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του σταθμού και των δημοσιογράφων.
Σαρωτικό κύμα ανακατατάξεων και μαζικών συγχωνεύσεων σχολείων, φέρνει ο Καλλικράτης. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν.Αναβρασμός στην περιφέρεια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα τραπεζικά στελέχη της Wall Street κερδίζουν περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη φορά! Η μπίζνα του παγκόσμιου χρέους, έχει πολύ ψωμί..
Ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου,μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, στην σύνοδο κορυφής (του Μαρτίου) θα σφυρηλατήσουν μια "ολοκληρωμένη" συμφωνία, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Πέσανε τα spreads, αλλά η χαρά κράτησε λίγο...
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών. (Και φτάσαμε στις 3 του μήνα).
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νέο χαράτσι στα εισιτήρια. Κίνημα "δεν πληρώνω" στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σερί ανόδου στο χρηματιστήριο. Κάποιοι, πάλι έπαιξαν παιχνιδάκια!
Κοινό μέτωπο συγκροτούν γιατροί και φαρμακοποιοί. Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι γιατροί.
Κριτική Σρέντερ στην Άγκελα Μέρκελ: "Άργησε η βοήθεια στην Ελλάδα".
Σκληραίνουν τη στάση τους οι κοινοπραξίες ενάντια στο κίνημα "δεν πληρώνω".Πρόστιμο μέσω φωτογραφίας!
4 Φλεβάρη και στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Γερμανία βάζει τους όρους της: Μετά από απαίτηση του Βερολίνου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της "αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχία". Στην πραγματικότητα όμως αυτό που πάει να γίνει είναι: Καθεστώς πεονίας, δηλαδή ένα καθεστώς όπου ο έλληνας εργαζόμενος ασκεί ελάχιστο έως καθόλου έλεγχο στις συνθήκες και τους όρους της εργασίας του, διότι είναι υπόχρεος στο δανειστή!
Από τη μεριά του ο Economist επανέρχεται στη χρεωκοπία της Ελλάδας. 
Σηκώνονται οι μπάρες των διοδίων σ' όλη την Ελλάδα στις 6 Φλεβάρη!
Η Κύπρος εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή της στις απόψεις Γαλλίας και Γερμανίας για ενιαία φορολογία στην ΕΕ.
Αιχμές Spiegel για υποβρύχιες μίζες εκατομμυρίων.
"Θα ερευνηθούν τα πάντα", δήλωσε ο κ. Ραγκούσης για το σκάνδαλο της Siemens!
Το κίνημα των πολιτών "δεν πληρώνω" ξαναχτύπησε το Σάββατο, τοποθετώντας κόλλα σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων!
Ενώ κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει στην Αθήνα, η κ. Κατσέλη, δηλώνει: Κόκκινη γραμμή ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα!
Στην Αθήνα καταφθάνει ο Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ: θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής! Για την προώθηση του εθνικού δικαίου, φανταζόμαστε!
Αποχή των δικηγόρων.
Σε συνέντευξή του στις 7 Φλεβάρη, στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο κ. Πάγκαλος, δήθεν απορρίπτει την λογική της φράου Μέρκελ και την ανάμειξη των ξένων σε εθνικά θέματα, αλλά και την αναθεώρηση του συντάγματος. Αλλά πετάει και το υπονοούμενο: "Το σύνταγμα όμως μπορεί να αναθεωρηθεί", προκειμένου να πετύχουμε την αλλαγή και την ανάπτυξη! Λές και επειδή η τρόικα κόπτεται για την "ανάπτυξη", έφεραν την οικονομία σε καταστροφική ύφεση στο τέλος της χρονιάς...
Το Χρηματιστήριο αρχίζει να πέφτει, αλλά ακόμα τότε ο δείκτης ήταν στις 1650 μονάδες!
Κινητοποιήσεις των συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Συλλήψεις αγροτών σε κινητοποιήσεις στον Προμαχώνα.
Με τροπολογία που θα κατατεθεί την Τετάρτη 9 Φλεβάρη το υπουργείο μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι, όσοι αρνούνται να πληρώσουν  εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα φτάσουν στα δικαστήρια. Αλήθεια, όσοι αλλοιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, πού πρέπει να πάνε;
Δημοπρασία έντοκων γραμματίων. Με "λίγο" χαμηλότερο επιτόκιο, λέει. Αλήθεια, αφού είμαστε στο μηχανισμό, γιατί συνεχίζουμε να δανειζόμαστε;
Άσκηση του ελληνικού στρατού που προβλέπει, εκτός των άλλων και "συμπλοκές με διαδηλωτές".
Πεδίο μάχης η Κερατέα τη Τρίτη 8 Φλεβάρη. Η αστυνομία προχώρησε σε "κατ΄οίκον" έρευνες.
Πρόσβαση σε λογαριασμούς ελλήνων στην Ελβετία "προσπαθεί" να αποκτήσει η ελληνική κυβέρνηση. Βρε παιδιά, με την ταχύτητα που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να ψάξουμε τους λογαριασμούς στον αστρικό χώρο!
Τελικά βρήκανε τη λύση για να χτυπήσουν το κίνημα "δεν πληρώνω τα διόδια": Παράβαση του ΚΟΚ η μη πληρωμή των διοδίων! Άντε βρε παιδιά και οι τροχονόμοι φοροεισπράκτορες! (Και ο μήνας έχει 9!)
Ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου: Στα άκρα γιατροί και υπουργείο.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ είπε ότι μπορεί να εξεταστεί η επιμήκυνση του χρέους των 110 δις της Ελλάδας κατά 30 χρόνια.
Αστυνομικός τράβηξε όπλο στην Κερατέα. Ακόμα δεν είχαμε δει το όργιο βίας που ακολούθησε...
Το κίνημα "δεν πληρώνω" καταγγέλλει ότι οι διώξεις της κυβέρνησης είναι πολιτικές.
Νύχτα συγκρούσεων στην Κερατέα στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες.
Κύμα ακρίβειας στην αγορά στα ύψη ο πληθωρισμός! Αυτά να τα βλέπουν όλοι εκείνοι, που μας λένε ότι έτσι και επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα θα έχουμε πληθωρισμό, και κάνουν πως δεν βλέπουν, ότι ο πληθωρισμός οφείλεται στην καρτελοποίηση της αγοράς από τις πολυεθνικές! Και φυσικά στην άγρια φορομπηχτική πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, βεβαίως προς όφελος των δανειστών.
Άγνοια δήλωσε ο υπουργός άμυνας Μπεγλίτης για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής του πλήθους και εξεγέρσεων , δηλώνοντας ότι και ο ίδιος ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ! Αν ο υπουργός άμυνας μιας χώρας, αγνοεί τέτοιου είδους "εκπαίδευση" του στρατού, ε, τότε τι παριστάνει;
Πορεία στο Σύνταγμα των συνταξιούχων. (10 ο μήνας).
Για άσκηση που είχε να στόχο τη φύλαξη των συνόρων και όχι  την "εσωτερική καταστολή" , κάνει λόγο ανακοίνωση του υπουργείου εθνικής άμυνας. Η άσκηση προέβλεπε "επιχειρήσεις εκκένωσης πλήθους" και "αποτροπή σύγκρουσης"! Σύγκρουση μεταξύ ποιών άραγε;
Αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο 200 ευρώ για να χτυπηθεί το κίνημα "δεν πληρώνω τα διόδια". Που να ξέρανε τι τους περιμένει!
Στα 400 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ! (Αυτά στις 11 Φλεβάρη!)
Ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής κατηγόρησε τη ΝΔ(! γιατί άραγε;) ότι κλείνει το μάτι στο κίνημα "δεν πληρώνω"! Έτσι πίστευε ο καψερός, ότι ενίσχυε τον δικομματισμό...
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη του "δεν πληρώνω".
Αρχίζει ο εκβιασμός της "δοσολογίας": Οι απαιτήσεις της τρόικας για να πάρουμε την 4η δόση: "αποκρατικοποιήσεις" 50 δις μέχρι το 2015! (11 Φλεβάρη)
Η ΝΔ, θεωρεί "κατάργηση της κυβέρνησης την προκλητική συμπεριφορά των αξιωματούχων της τρόικας" και ζητά την παραίτηση Παπακωνσταντίνου. Έχει ο καιρός γυρίσματα μέχρι το τέλος της χρονιάς!
Την επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου έλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να ενημερωθούν για την εκπόνηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής (να'το και το μεσοπρόθεσμο!). Διάλογος μόνο με το ΛΑΟΣ. (Θα' ρθουν κι οι άλλοι...) (12 ο μήνας).
Για παρέμβαση "στα εσωτερικά της χώρας" κατηγόρησε τους αξιωματούχους της τρόικας, η κυβέρνηση, μετά την πρόταση για άμεσες κρατικοποιήσεις: "εντολές παίρνουμε από το λαό", είπανε. Ακόμα τότε, κάποιοι, ίσως και αρκετοί να τους πιστεύανε. Αλλά το "ψέμα έχει κοντά ποδάρια". Ο Παπανδρέου, για το ίδιο θέμα, έκανε και διάβημα στον Στρος-Καν! Η ΝΔ καταγγέλλει "φαρσοκωμωδία", και ο ελληνικός λαός θα ανεχθεί κι άλλο την κοροϊδία και από τους δύο τους; Για να δούμε τι θα λέμε, με το τέλος του 2012;
Ε, πια αυτό ήταν καλαμπούρι, μας είχαν πάρει στο ψιλό: Συγγνώμη από την τρόικα: "Σεβόμαστε τον ελληνικό λαό"! Με το τρόπο όμως αυτό, μπήκε το ζήτημα της εκποίησης της χώρας! Τυχαίο;
Να τι διαρρέεται, αμέσως μετά: λεπτομερές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων φαίνεται ότι έχει εκπονήσει η τρόικα. Ο Ντερούζ, προαναγγέλλει τι πρόκειται να πουληθεί και πόσα θα εισπράξουμε(!;). Δεν ξεχνά ακόμα να πει, ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι "ξεπερασμένο σύστημα"!
Δεν πληρώνουν παρά τις ποινές!
Ένταση στη Κερατέα: μολότοφ σε περιπολικό. Τα πράγματα αγριεύουν. 
"Δεν εκποιούμε, αξιοποιούμε", απάντησε ο Παπακωνσταντίνου στον Ντερούζ. Από δω το φέρανε, από 'κει το φέρανε, το πήγανε εκεί που θέλανε: ακολουθεί το μεσοπρόθεσμο,μη το ξεχνάτε...
Να κι η υπερατλαντική "βοήθεια": τηλεφωνική στήριξη στον Παπανδρέου, από Χίλαρι!
Βροχή μηνύσεων από την ΤΡΑΜ ΑΕ, εναντίον όσων στηρίζουν το κίνημα "δεν πληρώνω".
Δηλώσεις Παπανδρέου :"Δεν πουλάμε ελληνική γη"! 
Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, συμφωνούν με το Γαλλογερμανικό σύμφωνο ανταγωνιστικότητας σύμφωνα με τη Le Monde.
Την προτροπή της Ελλάδας να προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος της διατύπωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ:"Πουλήστε 50 δις για να μειώσετε το χρέος"!
Στην πραγματικότητα: Χρεωκοπία επ' αόριστον!
Επίθεση από τους εργαζομένους της ΕΑΒ: Γιαούρτια στον Μπεγλίτη! Άρχισαν τα όργανα..
Η κοροϊδία συνεχίζεται. Παπανδρέου: Δεν πουλάμε με νόμο! Αμ,δε!
Η πραγματική οικονομία: Εκτίναξη της ανεργίας.
Έξω από τη βουλή οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν.
Η κυβέρνηση κάνει πίσω:Πταίσμα και όχι φυλάκιση για όσους δεν ακυρώνουν το εισιτήριό τους.
Μειώσεις, ελλείψεις,κλεισίματα σχολικών μονάδων και υπεράριθμα τμήματα, φέρνει "η νέα εποχή" για τα σχολεία.
Οι παπατζήδες: "Το σχέδιο ήταν της Αθήνας". Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς;
Ράλι ανόδου στο χρηματιστήριο.
Άνοιξαν οι μπάρες διοδίων.
Αποκάλυψη Στρος-Κάν: Ο Παπανδρέου είχε ζητήσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Νέα επεισόδια με τραυματισμούς στην Κερατέα.
48ωρη απεργία εκπαιδευτικών.
Φοιτητές εισέβαλαν και διέκοψαν ομιλία Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Humbolt, στη Γερμανία.
Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σε ελεύθερη πτώση η αγορά.
Δραχμή ή νέα μέτρα σοκ.
Αυξήσεις στα διόδια Ρίου - Αντιρρίου
Πανελλαδική απεργία τη Τετάρτη 23 Φλεβάρη: Παραλύει η χώρα.
Μέρος της συνολικής λύσης θα είναι το ελληνικό πρόβλημα σύμφωνα με τη Μέρκελ.
Μεγαλειώδης πορεία, εκτεταμένα επεισόδια.
Περαιτέρω μείωση μισθών και σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις, πρότεινε ο Προβόπουλος, για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές. Δεν μας είπε, ο φωστήρας, ότι επιστροφή αυτή, θα γίνει ...το 2020! (Όπως μάθαμε μετά).
Το "επικαιροποιημένο" μνημόνιο, παρουσίασε ο Παπακωνσταντίνου. Αυτό που μάθαμε αργότερα, σαν "μεσοπρόθεσμο"....
Ελεύθερος ο δήμαρχος Κερατέας.
Διαμαρτυρία πολιτών έξω από το σπίτι του Τσοχατζόπουλου.
Νέα χαράτσια ζητάει η τρόικα. Ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι δεν θα "πειραχτούν μισθοί και συντάξεις"
Υπογραφές για άρση βουλευτικής ασυλίας.
Δραματική αύξηση αστέγων στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα τρομάζει τη Γερμανία.
Υπέρ του "δεν πληρώνω" η πλειοψηφία των πολιτών!
Αποδοκίμασαν άγρια τον Πάγκαλο στο Παρίσι.
Αποκλείει παραίτηση ο Παπακωνσταντίνου: "Η φυγή δεν είναι του χαρακτήρα μου"!
Βουτιά στο χρηματιστήριο.
Επιμένουν και δεν πληρώνουν!
Εισέβαλαν στο υπουργείο παιδείας οι εκπαιδευτικοί.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου