Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μια απάντηση στην εφημερίδα Φόρουμ

Διαβάσαμε στην εφημερίδα Φόρουμ Πρέβεζας - που εκφράζει τον χώρο της Αριστεράς, των κινημάτων και της Οικολογίας -μια τοποθέτηση-κριτική για την ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στην Πρέβεζα στις 19 Νοέμβρη.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ξεκινήσουμε μια στείρα αντιπαράθεση με κανένα χώρο ή κομματικό φορέα, ο οποίος αγωνίζεται με όποιο τρόπο νομίζει, ενάντια στο καθεστώς της τρόικας -ΕΕ -ΔΝΤ που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.
Αλλά βρε παιδιά, θα θέλαμε η κριτική που μας απευθύνετε, τουλάχιστον να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα ή θέσεις που εκφράζουμε. Αντιπαρερχόμαστε εκτιμήσεις της εφημερίδας που μας κατηγορεί για λαϊκισμό και συνωμοσιολογία, αλλά εμείς βλέπουμε - για τη δυστυχία της χώρας -οι εκτιμήσεις του Δ. Καζάκη, από την αρχή της κρίσης να επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Από ότι φαίνεται στο άρθρο της εφημερίδας, δεν έχετε διαβάσει στα σοβαρά τις αναλύσεις του Καζάκη, αν τις έχετε διαβάσει καθόλου. Το να λέτε ότι "προτείνει ως αντίσταση  το παράδειγμα την Ουκρανίας", και "όταν βγούμε από το ευρώ να γίνουμε Ουκρανία, ένα μαφιόζικο κράτος", είναι αστειότητες.
 Μας κατηγορείτε ότι το νέο "κόμμα" και το νέο ύφος του Καζάκη "δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο κίνημα". Προσφέρουν άραγε καλές υπηρεσίες οι διαστρεβλώσεις των θέσεων; Μας κατηγορείτε ότι θέλουμε να φτιάξουμε πυρήνες που "δεν θα έχουν ιδεολογία"! Απορούμε, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι είναι άλλο πράγμα να μην έχει ιδεολογία και άλλο πράγμα να ενωθεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ αριστερής, δεξιάς ή κεντρώας, για να αντιμετωπίσει την καταστροφή που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός; Να ενωθεί ο λαός στη βάση;Τι ακριβώς ιδεολογία είχε το ΕΑΜ; Και τότε γιατί μιλάτε για νέο ΕΑΜ;
Το ΕΠΑΜ σήμερα προτείνει 5 σημεία, γύρω από τα οποία φιλοδοξεί, να ενώσει τον ελληνικό λαό. Μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί και όχι. Αυτό θα κριθεί μέσα στους αγώνες.Το ΕΠΑΜ δεν έχει καμία φιλοδοξία να ενώσει, τις δυνάμεις της αριστεράς και μόνο. 
Θα θέλαμε πραγματικά, την αντιπαράθεση γύρω από αυτά τα ζητήματα. Στο ιστολόγιό μας είναι αναρτημένη η ιδρυτική διακήρυξη του ΕΠΑΜ, και είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε κριτική, αρκεί αυτή να αφορά υπαρκτές θέσεις και όχι επινοήματα φαντασίας.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου