Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Φτάνει πια: ή εμείς ή αυτοί!

Είπαμε, σύμφωνα με τους "φετφάδες" των δανειστών και της τρόικας, αφού δεν τους συμφέρει - ακόμα - να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα πρέπει να ακολουθηθεί η πολιτική της "εσωτερικής υποτίμησης" και της υψηλής ανεργίας για να επιτευχθεί αυτή (βλέπε ανάρτηση για τον κ. Προβόπουλο και την "κόλαση").
Αφού τα "παπαγαλάκια" προετοίμασαν το έδαφος στη κατεύθυνση αυτή, έρχεται τώρα το "βαρύ πυροβολικό", ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας, τέως τραπεζίτης κ. Παπαδήμος, συνεπικουρούμενος και από τον "αξιοσέβαστο" κοινωνικό εταίρο κ. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ. (Αλήθεια έχει νόημα, σήμερα στην "αποβιομηχανοποιημένη" Ελλάδα, η ύπαρξη του ΣΕΒ;).
Έρχονται οι κύριοι αυτοί να  πουν στους εργαζόμενους τι;
"Ή κόβονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα ή χρεοκοπούμε!"
Λέει, ο κ. Παπαδήμος , σύμφωνα με τα δημοσιεύματα: "Στα μέσα Ιανουαρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση με την τρόικα, που θα εστιαστεί στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012-15. Από αυτή εξαρτάται όχι μόνο η εφαρμογή της συμφωνίας μείωσης του χρέους, αλλά εξαρτάται πλήρως η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας. Χωρίς την συμφωνία με την τρόικα και παρεπόμενη χρηματοδότηση, η Ελλάδα τον Μάρτιο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας"
Για σιγά βρε παιδιά. Πρώτον: ο Δημήτρης Καζάκης, απέδειξε με αριθμούς και στοιχεία, ότι δεν πρόκειται να γίνει μείωση του χρέους, αντίθετα θα έχουμε αύξηση του χρέους με τη συμφωνία αυτή, διότι θα μας φορτώσουν νέα δάνεια! Δεύτερον: τι σημαίνει, ότι αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας; Ότι θα πάψουμε να πληρώνουμε στους δανειστές τα τοκοχρεολύσια, τα οποία πάλι ο Δημήτρης Καζάκης απέδειξε με αριθμούς ότι είναι αδύνατον να πληρωθούν! Τι ακριβώς θα χάσουν λοιπόν οι εργαζόμενοι, αν η χώρα μας, έντιμα δηλώσει ότι είναι αδύνατον να αποπληρώσει το υπέρογκο χρέος, και όπως πάλι ο Δημήτρης Καζάκης απέδειξε με αριθμούς και στοιχεία, εφόσον το έχουμε πληρώσει και ξαναπληρώσει, αρνούμαστε να το αναγνωρίσουμε, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ;
Θα έρθουν να μας καταλάβουν; Μα είμαστε ήδη υπό κατοχή! Ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή!


Ο πρωθυπουργός, λένε οι - διαρρεόμενες πληροφορίες - "ενημέρωσε με "τεχνοκρατικό" τρόπο και με ανοιχτά χαρτιά τους εργοδοτικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ για τις απαιτήσεις των δανειστών επισημαίνοντας ότι μεταξύ των θεμάτων που έχουν τεθεί προς επανεξέταση στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου είναι ο ελάχιστος μισθός, ο 13ος και 14ος μισθός, οι αυτόματες ωριμάνσεις που συνιστούν ετήσιες αυξήσεις ανεξάρτητες από την παραγωγικότητα και τις άλλες συνθήκες της οικονομίας -βλέπε συμφωνία 6 κατευθύνσεων -που οδηγούν σε σωρευτική διάβρωση της ανταγωνιστικότητας". Με δεδομένο το τελεσίγραφο της τρόικας, ο κ. Παπαδήμος -διαρρέει στο ρεπορτάζ του πρώτου θέματος του κ. Αναστασιάδη - ο κ. Παπαδήμος προέτρεψε να αρχίσει άμεσα ο διάλογος, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους. "Πρέπει - είπε -οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ο κόσμος της επιχειρηματικότητας, ο κόσμος της εργασίας, ο ελληνικός λαός γενικότερα, να έχουμε όλοι πλήρη και ακριβή επίγνωση της κρισιμότητας των περιστάσεων.Από τις αποφάσεις και τις πράξεις μας εξαρτάται όχι απλώς η δυνατότητα της χώρας να επανέλθει σε βιώσιμη πορεία σταθεροποίησης και ανάκαμψης, αλλά και το ίδιο το μέλλον μας στο ευρώ". Και καταλήγουν οι πληροφορίες ότι ο "πρωθυπουργός προειδοποίησε,  μάλιστα, ότι ενδεχομένως η επικείμενη αξιολόγηση της τρόικας θα είναι μια δύσκολη δοκιμασία για την ελληνική πλευρά. Μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα έχουμε την αποτίμηση των εταίρων μας για το αν μπορούν να εξακολουθούν να στηρίζουν την οικονομία μας" είπε και πρόσθεσε: "Υπάρχει ισχυρός σκεπτικισμός ως προς την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με την έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Εάν δεν κάνουμε σημαντικά βήματα, εάν δεν κερδίσουμε τις εντυπώσεις, η αξιολόγηση των εταίρων και της τρόικας δεν θα είναι θετική".
Με απλά ελληνικά:θέλεις ευρώ=δέχεσαι απόλυτα και συντεταγμένα τις επιταγές της τρόικας! Και όχι μόνο στα λόγια. Πρέπει να κερδίσεις και τις εντυπώσεις! Να συμφωνήσεις να ζεις στο όριο φτώχειας, να συμφωνήσεις ότι για τα παιδιά σου ο μόνος δρόμος είναι η ανεργία ή η μετανάστευση, να συμφωνήσεις ότι δεν έχεις κανένα εργασιακό δικαίωμα! Και όχι μόνο:πρέπει να πληρώνεις τους δανειστές, στο διηνεκές, και να δέχεσαι ότι σου στηρίζουν και την οικονομία σου από πάνω. Μια οικονομία που ποτέ δεν ήταν στα χειρότερά της. Από την πολύ στήριξη τάχατες;
Και προσέξτε: συμφωνώντας σήμερα οι "εταίροι", στερούν το δικαίωμα αύριο, από μια άλλη κυβέρνηση και ένα άλλο πολιτικό σύστημα που θα προσπαθήσει να σπάσει το φαύλο κύκλο του χρέους να αποτινάξει τα δεσμά που πάνε να μας φορέσουν. Αυτή είναι η επιδίωξή τους!
ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ; Ε, τότε να πάμε όλοι στο Σύνταγμα, και να αυτοκτονήσουμε ομαδικά! 
Είμαστε περίεργοι, με ποιο τρόπο θα "συμφωνήσουν" οι "συνδικαλιστές" της ΓΣΕΕ;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου