Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

"Πουλήστε τα σπίτια σας για να ξεχρεώσετε στο Δημόσιο"! (Σε όφελος των δανειστών μας)

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, σε πολυνομοσχέδιο που προωθείται για τη ρύθμιση φορολογικών θεμάτων, υπάρχει μια πολύ "ενδιαφέρουσα" δυνατότητα. 
Σύμφωνα με την δυνατότητα αυτή, "κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να λάβει φορολογική ενημερότητα να πουλήσει ακίνητα, εφόσον όμως υπογράψει και δεσμευτεί πως η μεταβίβαση γίνεται με σκοπό την εξυπηρέτηση της οφειλής του." (Εννοείται στο κράτος). Σύμφωνα μάλιστα, με την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το πολυνομοσχέδιο "παρέχεται η δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτου σε τρίτους και καταβολή του συνολικού τιμήματος στο Δημόσιο, ακόμα και αν δεν εξοφλείται η οφειλή, με τον όρο της διασφάλισης του εναπομένοντος ποσού με λοιπά περιουσιακά στοιχεία ή εγγυήσεις τρίτων."
Δηλαδή με απλά ελληνικά, "πουλήστε το σπίτι σας για να ξεχρεώσετε στο Δημόσιο", όπως πολύ σωστά το διατυπώνει το "Πρώτο Θέμα" του κυρίου Θέμου.
Και ως εδώ, σωστά βρε παιδιά. Μπορεί κάποιος "φοροφυγάς" να έχει και ακίνητη περιουσία, να μη πληρώνει τις υποχρεώσεις του στο δημόσιο, να μας κοροϊδεύει, και να "αναγκάζονται" οι "υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις", που κυβερνούν αυτόν τον τόπον να παίρνουν μέτρα -με πόνο ψυχής - που στρέφονται κατά των αδυνάτων; 
Έλα όμως που τα πράγματα "φαίνονται", αλλά δεν είναι έτσι!


Και καλά, εμείς μπορεί να είμαστε "συνωμοσιολόγοι", και ακόμα χειρότερα, εκτός του "εθνικού στόχου" της διατήρησης της χώρας μας στην ευρωζώνη, "μιάσματα" δηλαδή, και να μη μας πείθουν οι προθέσεις της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου. Αλλά, για διαβάστε, τι γράφει - σε ανύποπτο χρόνο -η "Σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" που είναι μια "θεσμική" οργάνωση όπως θα δείτε εδώ αλλά και εδώ!: Γίνεται "σύσταση" λοιπόν από την ΕΕΔΑ, πως είναι παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων "η αύξηση των άμεσων φόρων, χωρίς αντιστοιχία με την φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων",όπως μπορείτε να δείτε εδώ, δηλαδή τι; Δηλαδή μας φορολογούν για ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! Φυσικό και επόμενο λοιπόν είναι, κάποια στιγμή να μη μπορούμε να πληρώσουμε αυτούς τους φόρους, απλή αριθμητική του δημοτικού! Και τι μας λένε, "δεν πειράζει παιδιά, πληρώστε με τα ακίνητά σας". (Αφήστε που θα βάλουν "τεκμήρια" την κατοχή ακίνητης περιουσίας, που κάποιος μεροκαμιατιάρης κληρονόμησε -από τη δουλειά προηγούμενων γενεών - και φυσικά δεν έχει τα εισοδήματα για τα οποία τον φορολογούν!)
Πιστεύετε ότι το μέτρο στοχεύει τους φοροφυγάδες; Ο Δημήτρης Καζάκης, εδώ και καιρό έχει γράψει - το είπε και  χτες στην Κατερίνη που μίλησε - ότι οι φοροφυγάδες έχουν βάλει τα ακίνητά τους σε offshore (υπεράκτιες) εταιρίες, που φορολογούνται από καθόλου ,έως ελάχιστα! (Θυμάστε κάποιο κ. Τσοχατζόπουλο;) 
Γιατί δεν φορολογούν αυτά τα ακίνητα; Γιατί δεν ζητούν, το "πόθεν έσχες" αυτών των ακινήτων; Γιατί άραγε; Η απάντηση δική σας ....Για δέστε και μια άλλη "κραυγαλέα" περίπτωση, την περίπτωση του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου: ως γνωστόν είχε χρέη στο Δημόσιο 5,5 εκατομμύρια ευρώ, πήγε στα δικαστήρια - φυσικά με "ισχυρή" υπεράσπιση - και  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων εξαγοράσιμη, αντί 5 ευρώ την ημέρα! Πλήρωσε δηλαδή 5.400 ευρώ και "καθάρισε"! Είπατε τίποτα;
Άλλωστε η κυρία Μέρκελ, η αυθέντρα μας, έχει αναρωτηθεί επανειλημμένα γιατί να έχουν οι Έλληνες ακίνητα, πως είναι αυτό δυνατό, ενώ οι "επικυρίαρχοι" Γερμανοί δεν έχουν;
Αν όλα αυτά δεν οδηγούν σε απώλεια ακίνητης περιουσίας του λαού, σε όφελος των δανειστών,που οδηγούν ακριβώς;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου