Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αίσχος: Καταστροφή των αρχείων προετοιμάζει το υπουργείο ανάπτυξης!

Η ιστοσελίδα "Το κουτί της Πανδώρας" κάνει μια σημαντική αποκάλυψη: "Ενεργοποίηση του  νόμου της ΝΔ του  2009, που αποφάσισε την καταστροφή του ιστορικού αρχείου του υπουργείου ανάπτυξης (πρώην Οικονομίας), προτείνουν και προωθούν παράγοντες του υπουργείου αλλά και συνδικαλιστές (ποιοι άραγε;) με το πρόσχημα ότι έχει  ρυπανθεί από την επικίνδυνη ουσία κλοφέν. Τα αρχεία αυτά εμφανίζονται ως αρχεία χωρίς ιδιαίτερη σημασία, ενώ στην πραγματικότητα είναι αρχεία των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 50 και αρχεία με τις συμβάσεις του υπουργείου των τελευταίων χρόνων. Για την μεν πρώτη περίπτωση είναι οι συμβάσεις που περιγράφουν την οικονομική ιστορία της Ελλάδας μετά τον εμφύλιο ...Για τη δεύτερη περίπτωση είναι αρχεία που σχετίζονται με τη SIEMENS,τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και βέβαια τις συμβάσεις για τα υποβρύχια".   Με τη φασαρία που έκανε η αποκάλυψη αυτή ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε πως δεν θα καταστραφούν τα αρχεία. .Όλο το ρεπορτάζ εδώ.


Το θέμα όμως δεν τελειώνει, εδώ. Σε μεταγενέστερο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας,αναφέρεται ότι τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) απέστειλαν επιστολή από τις 23/12/2011 προς το υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα : Διάσωση αρχείου Υπ. Ανάπτυξης στην οποία επισημαίνειται  ότι: "σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει στη κατοχή του σημαντικό αρχειακό υλικό που αφορά Ιδιωτικές Επενδύσεις το οποίο προτίθεται να καταστρέψει". Η επιστολή συνεχίζει υπενθυμίζοντας στο υπουργείο ότι τα ΓΑΚ είναι η μοναδική δημόσια αρχειακή υπηρεσία, η οποία με βάση το Ν. 1946/91, εποπτεύει, συγκεντρώνει και καταγράφει όλα τα δημόσια αρχεία και ξεκαθαρίζουν ότι "λόγω της εξαιρετικής σημασίας του συγκεκριμένου αρχείου, το οποίο αποτυπώνει βασικές όψεις της οικονομικής ιστορίας της χώρας" το υπουργείο πρέπει να συνεργαστεί και να διευκολύνει το έργο των ΓΑΚ για την "πρόληψη απωλειών και καταστροφών".
Το υπουργείο δεν απάντησε ποτέ στην συγκεκριμένη επιστολή, έτσι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το www.koutipandoras.gr και την δημοσιότητα που πήρε, τα ΓΑΚ επανέρχονται με νέα επιστολή τους προς το υπουργείο στις 4/1/2012. Με τη δεύτερη επιστολή τους τα ΓΑΚ επισημαίνουν ότι "ο μόνος αρμόδιος φορέας για να αποφανθεί περί ιστορικότητας ή με αξίας των δημοσίων αρχείων της χώρας είναι τα Γενικά Αρχεία του Κράτους που στελεχώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό."όλο το νεότερο ρεπορτάζ από το koutipandoras.gr εδώ.
Γιατί άραγε να θέλουν να καταστρέψουν τα αρχεία;
Μήπως θα έπρεπε να προετοιμάζουν τη χώρα για κάθε ενδεχόμενο, γιατί δεν προλάβαμε να κάνουμε την προηγούμενη ανάρτηση για το κ. Παπαδήμο, και η κ. Μέρκελ - προσωπικά - βγήκε και δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση δεν πρόκειται να δοθεί η νέα δόση
Μπα, δεν ιδρώνει το αυτί τους, αυτοί το πρόβλημά τους είναι να καταστρέψουν τα αρχεία! Γιατί βρε, παιδιά, για να καλύψετε τα ίχνη; 
Νομίζετε ότι και αυτή τη φορά δεν θα τιμωρηθείτε;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου