Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κίνημα αλληλεγγύης στον Ελληνικό Λαό: Είμαι και εγώ Έλληνας!

Οι λαοί της Ευρώπης, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στη χώρα μας και να κινητοποιούνται!
Ξεκίνησε μια καμπάνια να ζητηθεί από Ευρωπαίους πολίτες, διπλή ιθαγένεια, αυτή της χώρας τους και η ελληνική, σαν συμβολική συμπαράσταση στον ελληνικό λαό.
Μέσα από το blog jesuisgrec.blogspot.com προβάλλουν αυτή τη αλληλεγγύη στον λαό μας.
Παραθέτουμε παρακάτω εκτεταμένα αποσπάσματα από την ανακοίνωση του blog αυτού, επισημαίνοντας ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά στοιχεία:
  • Δεν περνάει πλέον, τουλάχιστον χωρίς αντίλογο, η προπαγάνδα Μέρκελ - Σαρκοζί, για τις ευθύνες του ελληνικού λαού, στην κρίση χρέους.
  • Μπορεί να μη διατυπώνονται ξεκάθαρα απόψεις για την ευρωζώνη, όμως είναι σαφής η στόχευση ενάντια στη "δικτατορία των αγορών" και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
  • Συνδέεται η πολιτική της αυστηρής λιτότητας και της "ηθικής" που την συνοδεύει με τον οικονομικό φασισμό, αλλά και με το ναζισμό και τους συνεργάτες του στη Γαλλία (Πεταίν).
  • Γίνεται μια ιστορική αναφορά στη συμβολή του ελληνισμού γενικότερα, αλλά ειδικότερα στην άμεση δημοκρατία και τη Σεισάχθεια του Σόλωνα.
  • Και -ίσως το πιο σημαντικό από όλα - γίνεται σαφές ότι, οι ευρωπαίοι πολίτες αρχίζουν ν'αντιλαμβάνονται ότι εάν περάσουν στην Ελλάδα αυτές οι πολιτικές της τρόικας, τότε θα περάσουν και οι ίδιοι τα ίδια δεινά.
  • Ακόμη καταγγέλλονται οι Μέρκελ - Σαρκοζί, για αντιδημοκρατική εκτροπή στην Ελλάδα, και επίσης καταγγέλλεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας οι αγορές υπαγορεύουν τόσο ωμά, τη θέλησή τους σε μια χώρα.
Κάθε σύμμαχος στον αγώνα μας είναι καλοδεχούμενος!
Ακολουθεί το κείμενο:




"Αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό! Είμαι και εγώ Έλληνας! Απαιτούμε διπλή ιθαγένεια! Εξοργισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη φαντασίας των Δυτικών κυβερνήσεων - συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς μας (1) - απέναντι στη δικτατορία των αγορών · και αηδιασμένοι από τους εξευτελισμούς που υφίσταται ο Ελληνικός λαός, ο οποίος κατηγορήθηκε επονείδιστα για υπερβολές και ανεντιμότητα, βρέθηκε ένοχος πριν  καν του επιτραπεί να απολογηθεί (2), και καταδικασμένος σε μια ατελείωτη λιτότητα και τύψεις μετάνοιας, σε μια γλώσσα που παραπέμπει στο 1940 και τον Πεταίν και την "ηθική του τάξη" . Και οπωσδήποτε δεν ξεχνάμε αυτούς που ενώ τώρα θυσιάζουν την Ελλάδα στους χρηματιστές κερδοσκόπους, να παριστάνουν ότι "ο οικονομικός φασισμός" θα περιοριστεί στις μικρές χώρες και θα χαριστεί σε αυτούς, είναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας ότι θα ικανοποιηθεί με το νέο του τρόπαιο, ακολουθώντας τη δειλία που έδειξαν στους Ισπανούς δημοκράτες (3). Δεν θα στηρίξουμε πλέον τους "νέο -πλούσιους" (το θριαμβευτικό 1% του παγκοσμιοποιημένου κόσμου), που αγνοούν το ηθικό χρέος που οφείλει η ανθρωπότητα στο Ελληνικό έθνος (4), που έσπειρε τους πρώτους σπόρους της άμεσης δημοκρατίας (5), η οποία βασίστηκε ακριβώς στην διαγραφή των χρεών και την χειραφέτηση των πολιτών που είχαν καταντήσει δούλοι λόγω των χρεών τους, 2500 χρόνια πριν (6).


Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε όλοι Έλληνες.
Θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα εδώ και τώρα, ότι δεν πρόκειται πλέον να συνεργαστούμε ούτε λεπτό, με την παθητικότητα μας με το οικονομικό καθεστώς που επιβλήθηκε στην Ελλάδα (7).
Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα, και να μοιραστούμε, έστω και συμβολικά τη μοίρα του λαού της. Για αυτό το λόγο ζητάμε  διπλή Ελληνική υπηκοότητα, υποβάλλοντας ένα τυπικό αίτημα στον Έλληνα πρεσβευτή της χώρας μας.
Θα ξεκινήσουμε αυτή την καμπάνια στις 24 Νοέμβρη του 2011, μια ημερομηνία που είναι η επέτειος μιας σημαντικής πράξης της ελληνικής αντίστασης με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. 
Στη συνέχεια αναφέρεται πώς μπορεί κάποιος να υποβάλει την αίτησή του για να αποκτήσει διπλή ιθαγένεια - ελληνική και της εθνικότητάς του.
 Σημειώσεις στο κείμενο:
(1) Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε την πατερναλιστική έλλειψη σεβασμού που επιδείχτηκε προς την Ελλάδα από τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, μια αλαζονική και περιφρονητική συμπεριφορά, που την κάνει πιο σκανδαλώδη το γεγονός,ότι, αυτές οι δύο χώρες είναι οι κύριοι πωλητές όπλων στην Ελλάδα, κάτι που κατέστρεψε (οικονομικά) τη χώρα.Ντρεπόμαστε από το ζεύγος Μέρκελ - Σαρκοζί, που δίνουν μαθήματα στην Ελλάδα, όσο αυτή είναι στα γόνατα,και εξαναγκάζουν τους Έλληνες σε μια θεραπεία που είναι τόσο αυταρχική και ανάρμοστη, όπως οι αφαιμάξεις των παλιών γιατρών.Θεραπεία που στη συνέχεια θα εφαρμόσουν στους λαούς τους. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι , για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, μια χώρα θα χάσει την πολιτική της κυριαρχία από την υπαγόρευση των χρηματιστικών αγορών, απλά και μόνο για την υπεράσπιση των επενδύσεων του προνομιούχου 1%, που έχουν αγοράσει κρατικά ομόλογα. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν αυτές οι συκοφαντίες ενάντια στον ελληνικό λαό, τη στιγμή που οι ευθύνες των κερδοσκόπων και των συνενόχων τους παραμένουν στο απυρόβλητο.
(2) Που δεν επέτρεψαν στον ελληνικό λαό να εκφραστεί με ένα δημοψήφισμα.
(3) Είναι πασίγνωστο το σχόλιο του Τσόρτσιλ (για τη συμφωνία του Μονάχου): "Είχατε την επιλογή ανάμεσα στον πόλεμο και την ατιμία, διαλέξατε την ατιμία και θα έχετε πόλεμο". Το σχόλιο του Γκάντι  από την Ινδία είναι λιγότερο γνωστό: "Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της για μιας εβδομάδας γήινη ύπαρξη. Η ειρήνη που κέρδισε η Ευρώπη στο Μόναχο είναι ένας θρίαμβος της βίας, είναι επίσης η ήττα της." Δεν θα ξεχάσουμε τον στρατηγό Faucher, αρχηγό της γαλλικής αποστολής στην Πράγα, ο οποίος αρρωστημένος από την συμφωνία του Μονάχου, υπέβαλε έντιμα την παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση, και στην συνέχεια έκανε αίτηση για την απόκτηση τσεχοσλοβάκικης ιθαγένειας. Επιστρέφοντας στη Γαλλία συμμετείχε στην αντίσταση ενάντια στη Ναζιστική κατοχή, συνελήφθη και απελάθηκε στη Γερμανία, όπου επιβίωσε και επέστρεψε στη πατρίδα του το 1945.
(4) Επειδή η Ελλάδα έδωσε στην ανθρωπότητα το μύθο της Αντιγόνης, την ανίκητη περιφρόνηση της συνείδησης μπροστά στην αυθαίρετη τυραννία.
(5) Επειδή η Ελλάδα έχει δώσει τους πρώτους σπόρους της άμεσης δημοκρατίας,(που δεν είχε ανατεθεί σε μια τάξη επαγγελματιών, αλλά ασκούνταν άμεσα από μια συνέλευση και με κλήρωση).
(6) Και επειδή η πρώτη πράξη της νεογέννητης Αθηναϊκής δημοκρατίας, παρόλο που ήταν εύθραυστη και ατελής, κάτω από τη διακυβέρνηση του Σόλωνα το 594 π.χ. ήταν ακριβώς η διαγραφή των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών που είχαν καταλήξει στη δουλεία λόγω προσωπικών χρεών - Σεισάχθεια. Αλλά ποιος τα θυμάται αυτά; Δεν ξεχνάμε την επιφανή και ηρωική Ελληνική αντίσταση, που συνέβαλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το Ναζισμό.
(7) Οι έλεγχοι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα είναι ένα κατάφωρο πραξικόπημα ενάντια στην Ευρωπαϊκή δημοκρατία, μια σκόπιμη ασφυξία της κοινωνίας της, μια υλική και ηθική ταπείνωση του λαού της, που αναπόφευκτα θα μεταδοθεί σαν ντόμινο, σε γειτονικές χώρες, της δικιάς μας συμπεριλαμβανόμενης, με το κίνδυνο μιας φασιστικής κρίσης."






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου