Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η "εσωτερική υποτίμηση" που βιώνουμε στο πετσί μας είναι η κόλαση κ. Προβόπουλε!

Από τη στιγμή που  η τρόικα επέβαλε στην Ελλάδα, τη κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, με τον "ειδικό σκοπό" να κυρώσει τη δανειακή σύμβαση, μας "εξηγούν" τώρα, τις απαιτήσεις τους από τον ελληνικό λαό.
Η "εξήγηση" αυτή γίνεται σε πολλά επίπεδα:
Πρώτα απ' όλα δίνεται η γενική "γραμμή", που ντύνεται με το κύρος, κάποιου ξένου μέσου "εγνωσμένης" σοβαρότητας. Σήμερα χρησιμοποιήθηκε το πρακτορείο Bloomberg. Να τα αξιώματα που αραδιάζει:

  1. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι σκόπιμη, "όχι μόνο επειδή το άμεσο κόστος της εξόδου θα είναι τεράστιο", αλλά και πως "η επανάκτηση του ελέγχου της νομισματικής πολιτικής - εννοεί από την Ελλάδα - θα μπορούσε να δημιουργήσει τόσα προβλήματα με όσα θα λύσει"! (Εννοεί για τους δανειστές - πελάτες και χρηματοδότες του).    
  2.  Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, έχει πέσει και αναφέρεται "ενδεικτικά"ότι το κόστος εργασίας στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα τα τελευταία χρόνια από ότι στη Γερμανία και τον υπόλοιπο πυρήνα του ευρώ, καθιστώντας τις εξαγωγές της χώρας ακριβές και τις εισαγωγές φθηνές. Το αποτέλεσμα είναι χρόνια εμπορικά ελλείμματα, τα οποία πρέπει να χρηματοδοτηθούν μέσω δανεισμού.
  3. " Εάν η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα υποτίμησης της δραχμής θα μπορούσε να μειώσει την τιμή των εξαγωγών της και να αυξήσει την τιμή των εισαγωγών της, με αυτόν τον  τρόπο. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει (λόγω του αξιώματος 1), πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα πιο βάναυσα: Με την περικοπή των μισθών, η οποία με τη σειρά της απαιτεί επίμονα υψηλό ποσοστό ανεργίας για την καταστολή της διαπραγματευτική δύναμης των εργαζομένων".Bloomberg: "βάναυση" ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας
Πολύ απλή συνταγή: Δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα έλεγχος της νομισματικής της πολιτικής -αυτό είναι και το κυριότερο σημείο της δανειακής σύμβασης κ. Σαμαρά. Αφού λοιπόν έχει χαμηλή ανταγωνιστικότητα και ελλείμματα, και εφόσον της απαγορεύεται η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, μια είναι η λύση για να είναι βιώσιμη: "εσωτερική υποτίμηση" - πάντα τους άρεσε να ωραιοποιούν τα πράγματα με περίτεχνες φράσεις - που σημαίνει τσάκισμα μισθών, ανεργία - και αυτό πρώτη φορά το ομολογούν - όχι μόνο λόγω ύφεσης, αλλά για το τσάκισμα του συνδικαλισμού!
Αυτή τη γενική πολιτική, έρχονται τώρα διάφορα "παπαγαλάκια" - όπως συνηθίσαμε κατ'ευφημισμό να τα λέμε - να εξειδικεύσουν τη "γραμμή"στους "ιθαγενείς":


  • Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, επικαλούμενος τον διευθύνοντα οικονομολόγο της Ντόιτσε Μπάνκ - που φύσει και θέσει έχει ταυτίσει τα συμφέροντά του με αυτά του ελληνικού λαού, όπως ο ίδιος ο κ. Πάσχος άλλωστε - αναφέρει ότι "η έξοδος μιας χώρας, όπως η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού". Κινδυνεύουμε δηλαδή να μας διώξουν; Και τι πρέπει να κάνουμε; Μα είναι απλό: "Υπάρχει ο κίνδυνος, από τις εκλογές του 2012 να προκύψει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει ή δεν θα μπορεί να προχωρήσει στο πρόγραμμα περικοπών. Σε αυτή την περίπτωση τα προγράμματα βοήθειας θα ανασταλούν και οι Έλληνες θα πρέπει να τυπώσουν το δικό τους νόμισμα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους". Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να μείνουμε στο πολυπόθητο ευρώ μας; Μα να μας πει η ΝΔ -εφόσον προαλείφεται ως νικητής στις εκλογές - "ποια μέτρα πρέπει να περάσουν για να εξασφαλιστεί το μέλλον της χώρας, και μετά κάνουμε όσες εκλογές θέλουμε"! Πάσχος Μανδραβέλης: Διεκδικώντας ηγετικό μερίδιο στην καταστροφή
  • Ο κ. Προτοσάλτε, δεν θα μπορούσε να λείψει. Αυτός έχει μια άλλη ματιά στο όλο πρόβλημα. Ασχολείται με τη λεγόμενη "συμμορία της δραχμής", και λέει: "Η συμμορία της δραχμής και η μπίζνα του αιώνα, όπως γράφει τις τελευταίες Κυριακές στην Καθημερινή ο Κώστας Καλλίτσης, είναι παρούσα και όπως δείχνουν τα πράγματα, το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα μετέλθει όλων των μέσων για να φέρει την κοινωνία μας στην κόλαση… Οι συμμορίτες απλώς θα αγοράζουν την Ελλάδα με τα δραχμοποιημένα ευρώ τους που έχουν εξαγάγει αντί να πληρώσουν φόρους και άλλες εισφορές. Θα πιαστούμε κορόιδα τους;" Θα μας πάρουν τα σπίτια λοιπόν οι "συμμορίτες" (μήπως είναι "κομμουνιστοσυμμορίτες";) ενώ τώρα είναι εγγυημένα απολύτως. Φυσικά ο κ. Προτοσάλτε, ούτε καν μπορεί να φανταστεί, πως είναι ποτέ δυνατόν στην Ελλάδα, αφού ανακτηθεί η νομισματική κυριαρχία και εθνικοποιηθούν οι τράπεζες,να ελεγχθούν οι εισαγωγές συναλλάγματος! Ο Προτοσάλτε και η "συμμορία της δραχμής" σε ορειβατική έκδοση.
Η κόλαση όμως δυστυχώς είναι εδώ: Ακόμα και τα "μαγειρέματα" του κ. Γεωργίου δεν μπορούν να την κρύψουν:
  • Για δέστε εδὠ για την φτώχεια: 2.204.800 συμπολίτες μας ήδη πληρώνουν την "εσωτερική υποτίμηση". Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 20,1 % των ελλήνων.
  • Δέστε και τα στοιχεία για την ανεργία που πώς το είπαμε; Α, ναι "πρέπει - λένε - το ποσοστό της να μείνει επίμονα ψηλό για να καταστολή της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων", και έτσι να δεχθούν την "εσωτερική υποτίμηση"! ΕΛΣΤΑΤ :17,7 % το ποσοστό της ανεργίας
Μήπως αδέλφια, ήρθε η ώρα να τους στείλουμε στην δικιά τους κόλαση;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου