Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δώστε όλα στους δανειστές... και μετά εκλογές;

Διαβάζουμε στο "πρώτο θέμα" εδώ: "Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς γιατί έχει ένα πολύ συγκεκριμένο νέο να τους πει: πως αν δεν στηρίξουν τα απαραίτητα μέτρα η τρόικα δεν θα εγκρίνει την επόμενη δόση και η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Το αυτό θα συμβεί και σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, πριν δηλαδή η παρούσα κυβέρνηση ολοκληρώσει την αποστολή της, δηλαδή τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση." Και συνεχίζει το άρθρο: "Τις ημέρες των εορτών ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και τους επικεφαλής της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Κανείς δεν του άφησε ούτε το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας. Ή, έστω, ελιγμών. Αν η Ελλάδα δεν κάνει ότι της έχουν ζητήσει τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πιστωτικό γεγονός. Κύριοι αποδέκτες του συγκεκριμένου μηνύματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης." Και καταλήγει: "Για τον Γιώργο Παπανδρέου ο Λουκάς Παπαδήμος έχει άλλα στο "μενού". Σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι οι διαδικασίες διαδοχής του μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη σταθερότητα της κυβέρνησης. Γιατί έχουν βγει σε μέσα ενημέρωσης βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι δεν θα ψηφίσουν παραδείγματος χάριν, τη μείωση μισθών." Διαβάστε και τη δήλωση ενός άλλου τζάμπα μάγκα, που αφού τα ψήφισε όλα, τώρα που "μυρίζει κάλπη", ξεσπαθώνει "υπέρ του λαού"! Δεν ψηφίζω μείωση μισθών.

Δηλαδή, ο κ. Παπαδήμος "διαρρέει" σε καθεστωτικά μέσα, τις "διαρροές" της τρόικας και των επικυρίαρχων της χρηματοπιστωτικής ληστοσυμμορίας: ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ θα εγκρίνετε τη δανειακή σύμβαση και ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ, μέχρι τότε δεν "κουνιέται φύλλο", όχι μόνο εκλογές δεν έχει, αλλά ούτε καν... εσωτερικές διεργασίες στο (πτωματικό) ΠΑΣΟΚ! 
Βέβαια αυτές οι "διαρροές" δεν είναι μόνο από το εσωτερικό μέτωπο: το spiegel "διαρρέει" ότι υπάρχουν  "Αμφιβολίες του ΔΝΤ για την Ελλάδα" (στο κατά πόσο δηλαδή δεν θα χρεοκοπήσει έτσι κι' αλλιώς) και ακόμα μια "υπενθύμιση" από το εσωτερικό, την οποία κάνει ο καθηγητής κ. Παγουλάτος, σύμβουλος του "πρωθυπουργού"  μας, ότι: Οι κίνδυνοι της εξόδου από το ευρώ είναι πραγματικοί, όλως τυχαίως συνδυάζεται και με τη "διαρροή" του Τσέχου κεντρικού τραπεζίτη κ. Μίροσλαβ Σίνγκερ, ότι, "Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.", αλλά επειδή δεν πρέπει να τα βάψουμε και μαύρα και τα "βροντήξουμε", έχουμε και μια αισιόδοξη νότα από την κ. Λαγκάρντ, η οποία δηλώνει: "Βέβαιη" για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Αλλά  και για να μη ξεχνιόμαστε, υπάρχει λίγες μέρες πριν μια άλλη "διαρροή",από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, κ. Ολιβιέ Μπαγί, ότι    Η καταβολή της 7ης δόσης προς την Ελλάδα το Μάρτη ενδέχεται να καθυστερήσει (αν δεν πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα, κάτι που το tvxs, το θεωρεί "ράπισμα" από τους δανειστές, αλλά επίσης "θέτουν εν αμφιβόλω ενδεχομένως ακόμη και το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών").
Όλες αυτές, οι δηλώσεις, "διαρροές", "υπενθυμίσεις", κτλ, κτλ, καταλήγουν στο πολύ απλό: Δώστε τα τώρα όλα, ικανοποιήστε μέχρι κεραίας τις απαιτήσεις των δανειστών ληστοσυμμοριτών, και μέχρι τότε καμία πολιτική διαδικασία δεν σας επιτρέπεται. Φυσικά τα μέτρα των "διαρθρωτικών αλλαγών" που πρέπει να πάρουμε είναι το εξής ένα: τσάκισμα του εργαζόμενου λαού! 
Και αφού τα κάνουμε όλα αυτά, ε, τότε... θα κάνουμε εκλογές, αλλά για ποιό λόγο άραγε;
Για να πάει, μετά από όλα αυτά, ο κ. Σαμαράς να.... διαπραγματευτεί με τους πιστωτές, αφού όμως θα τους τα έχει δώσει όλα προηγουμένως, με την δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει και τα μέτρα που θα πάρει μαζί με τους άλλους της "συγκυβέρνησης";
Τι θα "διαπραγματευτεί" άραγε;
Εμείς θα τους τα επιτρέψουμε όλα αυτά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου