Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Γιατί βιάζονται οι δανειστές και η τρόικα;


Σύμφωνα με πληροφορίες,που αναπαράγονται στην ιστοσελίδα του σκάι,της εφημερίδας "Καθημερινής", και με πληροφορίες από το ρεπορτάζ των Βασίλη Ζήρα και Γιάννη Παπαδογιάννη, διαβάζουμε: "Τον κίνδυνο περαιτέρω χρονικής μετάθεσης του νέου προγράμματος στήριξης, ενέχουν οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Αθήνας έναντι των δανειστών της," και ότι, "η τρόικα διεμήνυσε πως δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Αθήνα εάν προηγουμένως δεν έχουν αρθεί όλες οι εκκρεμότητες και σημείωσε ότι η 16η Ιανουαρίου, ως ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι ενδεικτική."  
"Κάποιες από τις εκκρεμότητες αυτές περιελήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο που πέρασε την Πέμπτη από το υπουργικό συμβούλιο," "ωστόσο, «αγκάθι» παραμένει ακόμα η "μεταρρύθμιση" -τι ωραίες λέξεις βρίσκουν! - των επικουρικών συντάξεων." 
"Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα για τη νέα δανειακή σύμβαση και την ολοκλήρωση του «κουρέματος».όλο το ρεπορτάζ εδώ
Παρατήρηση πρώτη: Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΟΓΡΑΜΜΑ και ΟΧΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ; Μήπως θα έπρεπε, λέμε μήπως, να σκεφτούν οι "δημοκράτες" του σκάι και της "Καθημερινής", ότι θα πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την ουσία της σύμβασης;
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΓΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ;

Συνεχίζει το ρεπορτάζ:"Σύμφωνα με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτισθεί, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα αρχίσουν στις 16 Ιανουαρίου. Την ίδια περίοδο θα πρέπει να έχει επιτευχθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους για το σχέδιο εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI). Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η δημόσια πρόταση για το PSI. Οι ιδιώτες επενδυτές θα έχουν προθεσμία μιας εβδομάδας για να την αποδεχθούν και να συμμετάσχουν στη δημόσια εγγραφή." "Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους όρους του νέου Μνημονίου και θα υπογραφεί ένα "προσύμφωνο" με την τρόικα ώστε να καταβληθούν 60 δισ. ευρώ από το νέο πακέτο βοήθειας. Στο τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων και με βάση το αποτέλεσμά του θα οριστικοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση. 
Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες πιθανότατα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία κυβέρνησης - ιδιωτών ομολογιούχων για την υλοποίηση του PSI."
Παρατήρηση δεύτερη:Ωραία βρε παιδιά, να γίνουμε και λίγο "καλόπιστοι" -αν και ο κ. Πάγκαλος θα το διατύπωνε διαφορετικά - εμπάσει περιπτώσει, ας το κάνουμε κι αυτό. Εντάξει, τα παιδιά της τρόικας, βιάζονται να μας "σώσουν", ενώ εμείς σωσμό δεν έχουμε!
Για να δούμε όμως παρακάτω: "Τραπεζικές πηγές, μιλώντας στην Καθημερινή, προδικάζουν ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. Παράλληλα, σημειώνουν ότι σε γενικές θα περιλαμβάνει «κούρεμα» στην ονομαστική αξία των ομολόγων κατά 50%, όπως αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της 27ης Οκτωβρίου. Τα επιτόκια των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν θα ξεκινούν από το 4% και θα φτάνουν μέχρι το 5%, ανάλογα με τη χρονική διάρκεια του κάθε τίτλου. "
Παρατήρηση τρίτη: Τώρα μας δημιουργείται μια απορία, πώς βρε παιδιά και οι τραπεζικές πηγές "προδικάζουν ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας", πώς και είναι τόσο σίγουροι, για το "κούρεμα", και τόσο γρήγορα μάλιστα;
Για να διαβάσουμε παρακάτω, μήπως και "φωτιστούμε", (αν και τα Φώτα ήταν χτες, και αν τους αφήσουμε θα μας τα αλλάζουν για πολύ ακόμα):"Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής θα είναι ικανοποιητική, καθώς η ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών διεθνώς και η εξασθένιση των τραπεζών σε όλη την Ευρώπη καθιστούν την Ελλάδα εξαιρετικά ευάλωτη."
Παρατήρηση τέταρτη: Παιδιά, τώρα η "καλοπιστία" μας πάει περίπατο. Δεν είμαστε και τόσο.............. Δηλαδή μας λέτε ότι, η παγκόσμια οικονομία έχει επιδεινωθεί διεθνώς, χρωστάμε ομόλογα με βάση το ελληνικό δίκαιο, οι τράπεζες έχουν εξασθενίσει σε όλη την Ευρώπη και η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΗ; Μήπως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ; ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; Μήπως αυτός είναι ακριβώς ο λόγος, για να φυλαχτούν από μελλοντική χρεοκοπία της Ελλάδας, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ θέλουν να διαφυλάξουν τα λεφτά τους και θέλουν να μετατρέψουν σε αγγλικό δίκαιο, τα ελληνικά ομόλογα που θα "κουρευτούν";  
Και τελειώνει το ρεπορτάζ: "Μάλιστα, οι τράπεζες τονίζουν ότι «αν το PSI δεν ολοκληρωθεί γρήγορα, τότε οι ιδιώτες πιστωτές κινδυνεύουν να χάσουν όχι το 50%, αλλά το σύνολο των κεφαλαίων που είχαν δανείσει στη χώρα μας»."
Παρατήρηση πέμπτη: Μας σκάσατε να διαβάζουμε όλες τις ανοησίες που αραδιάζετε αλλά το ξεφουρνίσατε το "μυστικό": Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι ιδιώτες πιστωτές - και πόσοι από αυτούς να ανήκουν άραγε στο πολιτικοκοινωνικό καθεστώς που κυβερνάει τη χώρα μας; - αυτοί που έχουν στα χέρια τους "σκουπίδια" - η ίδια η "αγορά" που έχουν θεοποιήσει, τα χαρακτηρίζει έτσι - και θέλουν να τα μοσχοπουλήσουν! Θέλουν τα "σκουπίδια" τους, να τα δώσουν, σε μεγαλύτερη τιμή από της αγοράς, θέλουν να τα εξασφαλίσουν με τις εγγυήσεις του αγγλικού δικαίου - κάτι που το ρεπορτάζ φυσικά κάνει "γαργάρα" - και στην "πιθανή" ελληνική χρεοκοπία, να έχουν "λαμβάνειν" από την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας, καθώς και από τα φορολογικά της έσοδα ανάλυση εδώ!
Αυτοί έχουν το λόγο τους και βιάζονται!
Εμείς γιατί να μην αρνηθούμε να αναγνωρίσουμε το χρέος - που όπως αναλύει ο Δημήτρης Καζάκης, το έχουμε χρυσοπληρώσει ξανά και ξανά - και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθανε;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου