Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Με ποια μεριά είναι στις διαπραγματεύσεις για το "κούρεμα" η Εθνική Τράπεζα;

Από τη μέρα που ξεκίνησε, η κρίση χρέους στη χώρα μας, δεν περνάει μέρα που να μη μας φλομώνουν στα ψέμματα τα λεγόμενα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Ακόμα και σήμερα, που πλησιάζουμε στη λήξη των συζητήσεων για το λεγόμενο, PSI, την "εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων" που τάχαμου δήθεν θα "ελαφρύνει" τον ελληνικό λαό από τα βάρη του χρέους, και υποτίθεται ότι θα το κάνει "βιώσιμο", το δούλεμα πάει σύννεφο!
Όπως μαθαίνουμε από ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία - για τα οποία φυσικά καμία αυταπάτη δεν τρέφουμε ότι ενδιαφέρονται για το καλό μας - μαθαίνουμε ότι δίπλα στον κ. Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος αντιπροσωπεύει τους ιδιώτες δανειστές της χώρας μας, βρίσκεται και η .... "Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας"!


Διαβάστε λοιπόν και καμαρώστε, το σχετικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg: "The creditors’ steering committee negotiating the debt swap includes representatives from banks and insurers with the largest holdings of Greek government bonds, including National Bank of Greece SA (ETE)BNP Paribas (BNP) SA, Commerzbank AG (CBK)Deutsche Bank AG (DBK)Intesa Sanpaolo SpA (ISP)ING Groep NV (INGA)Allianz SE (ALV) and Axa SA. (CS)"  Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια η "Εθνική" Τράπεζα της Ελλάδας, συμμετέχει μαζί με άλλες ξένες τράπεζες... στην επιτροπή που καθοδηγεί τις διαπραγματεύσεις  απέναντι στο ... ελληνικό κράτος, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των ιδιωτών δανειστών! Το πλήρες ρεπορτάζ του Bloomberg εδώ!
Βέβαια, αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Αν διαβάσουμε την τελευταία μετοχική σύνθεση της "Εθνικής"Τράπεζας, θα δούμε ότι: νομικά πρόσωπα του εξωτερικού κατέχουν τα     26,8% των μετοχών, οι ιδιώτες επενδυτές εσωτερικού τα 43,3%,οι θεσμικοί επενδυτές εσωτερικού τα 2,8% και τα φυσικά πρόσωπα εξωτερικού 0,8%. Σύνολο: 73,7%. Δηλαδή διάφοροι ιδιώτες, κερδοσκόποι, αλλοδαποί και εγχώριοι, κατέχουν την συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών  της ΕΤΕ. Δέστε τη  Μετοχική σύνθεση της ΕΤΕ 30-09-2011.
Πόσα δις ευρώ, έχει δώσει μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός, μέσω "εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου" στις "εγχώριες" τράπεζες για να τις "διασώσει"; Μπορεί κανείς να μας πει;
Πόσα δις ευρώ, θα δώσει ακόμα, μέσω του PSI; Πόσα;
Δηλαδή μια ληστοσυμμορία που μας κυβερνάει, θέλει να τα πάρει όλα μα ΟΛΑ, και ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου να δεχτούν να τα χάσουν όλα, σώζοντας τον "εθνικό στόχο" ενός νομίσματος που έφτιαξαν οι τράπεζες για να τα μαζέψουν ΟΛΑ!
Και όχι μόνο αυτό. Να χάσουν και την ίδια τους την πατρίδα!
Θα το επιτρέψουμε;





1 σχόλιο: